Terug naar overzicht
moord op gianni versace

Netflixserie over Gianni Versace

In 1997 stond de modewereld even op zijn kop: de wereldberoemde modeontwerper Gianni Versace werd voor zijn eigen huis in Miami doodgeschoten door seriemoordenaar Andrew Cunanan. Moordenaar Cunanan pleegde zelfmoord en werd ruim een week later dood gevonden (ondanks grootse politie-inzet). De reden voor de moord is nooit helemaal aan het licht gekomen.

Netflixserie over de moord op Gianni Versace

En juist dat mysterie rondom Versace’s dood maakt het verhaal zo intrigerend. Dat vond ook Rian Murphy, die de nieuwe serie The Assassination of Gianni Versace regisseerde. De serie is het tweede deel van de serie American Crime Story: The People v. O.J. Simpson was het eerste deel en een doorslaand succes.

Twee Golden Globes en maar liefst negen Emmy’s

De serie won onder andere twee Golden Globes en maar liefst negen Emmy’s. The Assassination of Gianni Versace vertelt het verhaal van de modeontwerper, gespeeld door Edgar Ramirez, voor hij vermoord wordt en een prinselijk leven lijdt in het zomerse Miami. Aan zijn zonnige bestaan wordt abrupt een einde gemaakt als seriemoordenaar Andrew Philip Cunanan Zanger, gespeeld door Darren Criss, ten tonele verschijnt. Antonio D’Amico, gespeeld door Ricky Martin, kruipt in de huid van Gianni’s partner Antonio D’Amico – en wordt verscheurd door verdriet als hij ziet wat er met zijn geliefde is gebeurd.

Netflix serie over de moord op Gianni Versace

Donatella Versace

De rol van Gianni’s opvolger, Donatella Versace, wordt vertolkt door Penélope Cruz – die met lichtblonde coupe haast onherkenbaar is. Ben je benieuwd naar hoe Donatella Versace de moord op haar broer heeft ervaren? Lees dan dit interview. De familie Versace heeft overigens ook laten weten de serie niet te erkennen: het boek waar de serie op gebaseerd is, is volgens famiglia Versace vooral fictie.

De serie is sinds 17 januari in Amerika te zien; het is nog niet bekend wanneer dit jaar de Nederlandse Netflix American Crime Story: The assassination of Gianni Versace zal uitzenden.

Kun je niet meer wachten? Bekijk hier alvast de trailer!