Terug naar overzicht
Aardappeltaart GENNARO'S CUCINA DAVID LOFTUS

Napolitaanse aardappeltaart om je gasten mee te verrassen!

Comfortfood in de vorm van simpele creaties. Dat is Gennaro Contaldo’s interpretatie van de Italiaanse armeluiskeuken, te ontdekken in zijn nieuwste boek Gennaro’s Cucina.

We delen zijn recept voor patata gatto napoletano, een Italiaanse aardappeltaart die het perfect doet op feestjes. Superlekker en hartverwarmend. Om zo snel mogelijk zelf uit te proberen en aan je gasten voor te schotelen!

Bestel hier de editie waar Gennaro nog meer heerlijke recepten deelt met ons uit zijn nieuwste boek. En wil je meer inspiratie voor lekkere recepten? Je bestelt de mooiste Italiaanse kookboeken in onze shop.
Aardappeltaart GENNARO'S CUCINA DAVID LOFTUS

Napolitaanse aardappeltaart

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 10 minuten
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 40 gr boter plus extra om in te vetten
  • 30 gr broodkruim
  • 700 gr aardappelen geschild en in stukken
  • 2 eieren
  • 30 gr Parmezaanse kaas geraspt
  • 50 ml hete melk
  • 100 gr scamorzakaas in kleine blokjes
  • 20 gr asiagokaas in kleine blokjes
  • 1 bol mozzarella (zo'n 125 gr), uitgelekt en grof gehakt
  • 80 gr gekookte ham in kleine stukjes
  • zeezout
  • zwarte peper versgemalen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ronde bakvorm van 20 cm in met wat boter en bestrooi met wat broodkruim. Klop overtollig kruim af en bewaar.
  • Kook de aardappelen in een grote pan met kokend water ongeveer 20 minuten of tot ze gaar zijn, laat ze goed uitlekken en pureer ze.
  • Meng er wat zout en peper door, voeg de eieren, geraspte parmezaan, 30 g boter, hete melk, de helft van alle kazen en de helft van de ham aan toe.
  • Schep de helft van het aardappelmengsel gelijkmatig in de voorbereide cakevorm, strooi de rest van de ham en kazen erover.
  • Bedek het geheel met de overgebleven puree. Verdeel de resterende boter erover en bestrooi met de overgebleven broodkruimels.
  • Bak ongeveer 40 minuten in de oven, tot de taart gerezen en goudbruin is. Haal uit de oven, laat 5 minuten rusten en serveer.
4.67 van 3 stemmen
Pin recept Recept afdrukken
Fotografie: David Loftus

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.