Terug naar overzicht

Duik in de Romeinse geschiedenis tijdens de Nationale Romeinenweek

Wil je ook terug in de Romeinse tijd en met de Romeinen mee op reis? Dat kan tijdens de Nationale Romeinenweek, van 28 april tot en met 6 mei 2018. 

Voor de vijfde keer worden er in de meivakantie lezingen, wandel- en fietstochten, tentoonstellingen,  kinderactiviteiten, culinaire bijeenkomsten en meer georganiseerd in heel Nederland. Alles staat in het teken van de Romeinse periode in onze geschiedenis.

Nacht van de Romeinen
De Nationale Romeinenweek wordt geopend tijdens de Nacht van de Romeinen op 28 april bij Museum Het Valkhof in Nijmegen. Dan zijn er workshops, korte lezingen door Radboud Universiteit Nijmegen, cabaret, muziek, lekker Romeins eten en drinken en overal kom je Romeinen tegen voor een praatje.

Limes
Dit jaar is er specifiek aandacht voor de limes, de grens van het Romeinse Rijk. De ANWB en Wandelnet lanceren nieuwe routes langs zo’n 40 historische plekken aan de Nederlandse limes, waarvoor een UNESCO-aanvraag tot Werelderfgoed loopt.
Zo kun je wandelen langs het Romeinse Limespad (Lange-Afstand-Wandelpad) en fietsen langs de Limesroute (Lange-Afstand-Fietsroute).

Beeld: Jeroen Savekouls/RomeinenNU