Terug naar overzicht

Netflix-tip: de Italiaanse serie ‘Il Processo’ staat online

Binnenblijven wordt een stukje makkelijker nu het eerste seizoen van de Italiaanse misdaadserie Il Processo op Netflix staat.

Il Processo draait om het proces over de moord op Angelica Petroni. Angelica wordt vlak voor haar achttiende verjaardag vermoord en was verstrikt geraakt in iets wat haar de baas werd.

Groot geheim
De moord houdt iedereen in zijn greep, met name de officier van justitie Elena Guerra. Elena staat op het punt om te breken met haar partner Giovanni en wil met hem naar New York vertrekken om de relatie te redden. Op het laatste moment verandert ze van gedachten vanwege een groot geheim.

Verdachte
Ondertussen begint het proces. Daarin staat Elena tegenover advocaat Ruggero Barone (Franceso Scianna) die carrière wil maken. Hij verdedigt verdachte Linda Monaco (Camilla Filippi) die zegt dat ze onschuldig is. Wie heeft gelijk?

KIJK OOK:

Hou je van misdaad? Kijk ook naar de serie La legge di Lidia Poët, vanaf 15 februari 2023 te zien bij Netflix. Dit historische drama met Turijn als decor is gebaseerd op het ware verhaal van de eerste vrouwelijke advocaat in Italië.

Locatie: Mantua
De serie speelt zich af in Mantua (Mantova). De mooie stad aan het Lago Superiore ligt op een uurtje rijden van Verona in de regio Lombardije. Onder meer het met fresco’s gedecoreerde Palazzo Te is veelvuldig te zien.

Kijk hier alvast de trailer

LEES OOK:

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de leukste vakantietips en laatste nieuwtjes uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!