Terug naar overzicht

Ben jij al begonnen aan de Italiaanse Netflixserie Baby?

De Italiaanse dramaserie Baby is ontzettend populair. De Netflix Original-serie staat sinds 30 november 2018 online en is echt een aanrader. 

Baby gaat over twee meiden uit de rijkste buurt van Rome, Paroli. Ze zijn hun klasgenoten en familie helemaal beu. Ze komen in de Italiaanse onderwereld terecht en gaan de prostitutie in om hun luxe leven te kunnen bekostigen, met alle gevolgen van dien.

Waargebeurd verhaal
De serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In 2013 en 2014 vond in Rome het schandaal Baby Squillo plaats. Twee meiden van 13 en 14 jaar wilden snel geld verdienen en besloten de prostitutie in te gaan. Uiteindelijk zijn de meiden opgepakt, samen met tientallen anderen, omdat prostitutie als minderjarige verboden is.

Niet iedereen is te spreken over de serie. In Amerika luidt de kritiek dat het verhaal te glamoureus gepresenteerd wordt. Volgens de makers is dat niet de bedoeling. ‘We hebben geprobeerd om zo getrouw mogelijk te blijven aan het verhaal en ons te focussen op de conflicten en keuzes waar de tieners mee te maken hadden,’ aldus de director van de serie.

Seizoen 1 bestaat uit 6 afleveringen en is te zien op Netflix. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

⚫️⚪️ #BabyNetflix

Een bericht gedeeld door Baby (@baby_netflix) op

LEES OOK:

Zelf naar Italië? Bekijk onze arrangementen in de mooiste accommodaties in Italië