Terug naar overzicht

L’ultimo Paradiso: romantische film in Puglia op Netflix

Ga kijken naar de Italiaanse film L’ultimo paradiso (te zien op Netflix) en ga terug naar eind jaren vijftig van de vorige eeuw in Zuid-Italië.

L’ultimo paradiso is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over de gedreven boer Ciccio die vastbesloten is om de werk- en leefsituatie van arbeiders op het platteland van Puglia te verbeteren.

Onmogelijke liefde
Hij doet alles wat hij kan, maar dan wordt hij smoorverliefd op Bianca, de dochter van een landeigenaar. Een onmogelijke liefde en Ciccio komt vast te zitten tussen zijn droom en zijn liefde voor Bianca.

Gravina
De plaats Gravina in Puglia fungeert onder meer als decor. Dit dorpje wordt ook wel ‘het kleine Matera‘ genoemd; de bijzondere plaats met de kenmerkende grotwoningen (sassi). Gravina is een must-see als je in de buurt bent. De imposante kathedraal aan de rand van het ravijn is een bezoek waard, bovendien wil je daar het uitzicht over de kloof zien. Bezoek ook de ondergrondse delen van Gravina, een geheime wereld vol tunnels en kelders.

James Bond
Dat Gravina populair is bij filmmakers blijkt wel uit het feit dat de nieuwe James Bond-film, No Time To Die, zowel hier als in Matera is opgenomen.

Bekijk de trailer van L’Ultimo Paradiso