Terug naar overzicht

TV-tip: serie ‘The New Pope’ met Jude Law en John Malkovich

Vanaf woensdag 1 april is de serie The New Pope van Oscarwinnaar Paolo Sorrentino te zien. Het is een vervolg op The Young Pope.

Onder meer acteurs Jude Law, Ludivine Sagnier en Cécile de France keren terug. In The New Pope zien we ook nieuwkomers als John Malkovich, Sharon Stone en Marilyn Manson.

Paus in coma
Dit is het verhaal: Paus Pius XIII ligt in coma. Na enkele verrassende wendingen slaagt staatssecretaris Voiello erin om de charmante en verfijnde Britse aristocraat Sir John Brannox als Johannes Paulus III op de pauselijke troon te plaatsen.

Vervanger
De nieuwe paus lijkt aanvankelijk perfect, maar hij verbergt geheimen en is kwetsbaar. Hij merkt al snel dat het niet eenvoudig zal zijn de charismatische Pius XIII te vervangen. Lenny Belardo, wiens leven aan een zijden draadje hangt, wordt door duizenden gelovigen immers vereerd als een heilige. De kerk ligt ondertussen onder vuur door een reeks schandalen die de gevestigde hiërarchie ondermijnen, terwijl externe bedreigingen de symbolen van het christendom raken.

Niets is wat het lijkt
Maar, zoals altijd, is niets wat het lijkt in het Vaticaan. Goed en kwaad schrijden arm in arm door de geschiedenis. Voor de definitieve ontknoping moeten we wachten tot de gebeurtenissen hun onvermijdelijke loop hebben genomen.

Waar?
Je ziet The New Pope op lumiereseries.com. Op 22 mei a.s. verschijnt de serie op DVD.

BEKIJK OOK: