Terug naar overzicht
palmkoolpesto

Palmkoolpesto met geroosterde noten

Dit is een geweldige pesto voor allerlei pastagerechten, salades en soepen.

De Britse culinair journalist Alice Hart vindt dat deze palmkoolpesto bij uitstek goed smaakt in haar zomerlasagne. Hart heeft diverse kookboeken geschreven en publiceert in onder meer The New York Times en The Guardian.
Dit recept komt uit:

Details

Ingredients

  • 200 g palmkool, bladeren grofgehakt, eventuele harde stelen verwijderd
  • 2 teentjes knoflook, grofgehakt
  • handvol blaadjes basilicum
  • 50 g blanke hazelnoten of walnoten, goudgeel geroosterd
  • circa 100 ml extra vergine olijfolie, plus extra voor het afdekken
  • 30 g vegetarische parmezaanachtige kaas, fijngeraspt
  • sap van 1 kleine citroen
  • zout en vers gemalen zwarte peper

Preparation

  • 1Blancheer de kool een paar minuten in ruim kokend water met wat zout. Spoel hem af met koud stromend water en laat hem goed uitlekken.
  • 2Pureer de kool in een keukenmachine met de knoflook, het basilicum, de hazelnoten of walnoten en een flinke scheut olijfolie. Gebruik de pulseerknop om een niet te fijne pasta te maken; druppel de olijfolie erbij tot de messen vrij ronddraaien. Roer de kaas en het citroensap erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 3Om de pesto te bewaren schep je hem in een pot. Strijk de bovenkant glad, schenk er een dun laagje olijfolie op en draai het deksel op de pot. Je kunt de pesto ongeveer een week in de koelkast bewaren.