Terug naar overzicht
Negroni

Zo maak je de klassieke Negroni cocktail thuis

Gebruik voor een klassieke Negroni als basis een London Dry Style gin, zoals Beefeater of Tanqueray London Dry. Sommige mensen vinden deze cocktail lekkerder wanneer je hem ‘up’ serveert. Dit houdt in dat je hem niet in een rocks glas gevuld met ijsblokjes schenkt, maar in een coupe zonder ijs. Altijd even vragen wanneer je het niet zeker weet dus.

Voor een Dry Negroni, ook wel een Cardinale Cocktail genoemd, gebruik je droge vermouth in plaats van rode vermouth. En laat je de Campari weg, dan heb je een klassieke Gin & It. De ‘It’ komt niet van die enge clown -film maar is een afkorting van Italian, wat verwijst naar Italiaanse, dus rode, vermouth.
Negroni

Negroni

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Totale tijd: 7 minuten
Porties: 1 cocktail

Ingrediënten

  • 30 ml gin
  • 30 ml Campari
  • 30 ml rode vermouth

Instructies

  • Vul een mixing glas met ijsblokjes.
  • Schenk de gin, Campari en rode vermouth erbij.
  • Stir alle ingrediënten totdat er vorst op de buitenkant van het mixing glas begint te vormen.
  • Vul een rocks glas met ijsblokjes of gebruik een grote ijsbal.
  • Strain de cocktail in het glas.
  • Garneer de cocktail met een sinaasappelzest.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.