Terug naar overzicht

Salade van artisjok met oesterzwammen

Voor deze smakelijke salade gebruiken Veggie-auteurs Miki Duerinck en Kristin Leybaert zowel de artisjokblaadjes als het hart.

Miki Duerinck en Kristin Leybaert hebben diverse kookboeken op hun naam staan en duiken nu in de Italiaanse keuken. Dat levert een boek op vol herkenbare en toch verrassende recepten, zoals deze lekkere salade.

LEES OOK:

  •  

Details

  • Servings: 4

Ingredients

  • 3 artisjokken
  • 10 peperbolletjes
  • 1 bosje verse koriander, gehakt
  • 6 eetl. zonnebloemolie
  • 1/2 theel. mosterd
  • 250 g oesterzwammen, in reepjes
  • 50 g tuinkers
  • olijfolie
  • peper en zout

Preparation

  • 1Kook de artisjokken 30 minuten in gezouten water met peperbolletjes. Neem ze uit het water, laat ze afkoelen en trek de blaadjes los. Bewaar de blaadjes en pluk de haartjes uit het hart. Snijd het hart in reepjes.
  • 2Mix de helft van de koriander samen met de zonnebloemolie en de mosterd. Breng de kruidenolie op smaak met peper en zout. Bak de oesterzwammen goed bruin in olijfolie. Vermeng ze met de reepjes artisjok, peper en zout en giet er de helft van de kruidenolie over.
  • 3Leg de artisjokblaadjes dakpansgewijs op 4 borden. Leg wat tuinkers in het midden en schik daarop het oesterzwammen-artisjokmengsel. Bestrooi met de rest van de koriander en besprenkel de salade met de overige vinaigrette.