Terug naar overzicht
la vita bugiarda degli adulti serie netflix

Serie ‘La vita bugiarda degli adulti’ op Netflix

Vanaf 4 januari is de zesdelige dramaserie La Vita Bugiarda degli Adulti (Het leugenachtige leven van volwassenen, naar het gelijknamige boek van Elena Ferrante) te zien op Netflix. Met Napels als decor is dit een serie om je op te verheugen.

De zesdelige dramaserie speelt zich af in een van de betere wijken van de stad Napels, het thuis van de dertienjarige Giovanna. Ze leidt een zorgeloos bestaan in deze mooie buurt. Op een dag hoort ze haar vader zeggen dat Giovanna steeds meer op zijn zus begint te lijken. Gezien de super slechte relatie die haar vader met haar heeft, schrikt ze van de opmerking. Ze besluit te gaan uitzoeken of zijn zus, tante Vittoria echt zo vreselijk is als haar vader altijd heeft beweerd. 

la vita bugiarda degli adulti scene

Zoektocht naar de waarheid

Naarmate haar zoektocht vordert valt het beeld van een perfect gezin steeds meer uiteen. Vanaf nu moet Giovanna schipperen tussen trouw aan haar ouders en de nieuwe vriendschap met haar tante Vittoria. Het is een zoektocht naar de waarheid, en het zijn haar eerste stappen naar volwassenheid. 

Bekijk de trailer:

Opnames in Napels

De opnames van de dramaserie vonden plaats in Napels – de hoofdstad van de regio Campania, een stad met een prachtig historisch
centrum en indrukwekkende paleizen. Zo is het Quartieri Spagnoli een karakteristieke
volksbuurt waar je door de smalle straatjes vol buurtwinkels en wapperende was heerlijk
kunt slenteren. Bezoek Santa Lucia, een chique wijk pal aan zee. Of ga naar het hoogste punt van Napels, hier vind je Castel
Sant’Elmo. Dit militaire fort op de berg Vomero biedt een spectaculair weids uitzicht.

Napels met de Vesuvius
Lees je liever het boek? Bestel ‘Het leugenachtige leven van volwassenen’ van Elena Ferrante.

Elena Ferrante

In deze verfilming herkennen we opnieuw het uitzonderlijke talent van Elena Ferrante; haar vaak rebelse personages zijn zo levendig beschreven dat je al snel het idee krijgt dat je ze al je hele leven kent.

Beeld: Netflix