Terug naar overzicht
Kikkererwtensoep

Zo maak je kikkererwtensoep met Maltagliati pasta

Deze heerlijke kikkererwtensoep met Maltagliati-pasta delen we graag met je. ‘Voor zover ik me kan herinneren is dit gerecht een van de meest troostende: rijk van smaak en vullend. Er is niet één strikte manier om het te maken; het staat open voor eigen interpretatie,’ aldus Mimi Thorisson.

Je spullen pakken en met het hele gezin naar Italië verhuizen, dat deed culinair auteur Mimi Thorisson. Ze schreef er een kookboek vol smakelijke recepten, prachtige beelden en verhalen over haar nieuwe leven. Lees hier meer over Mimi.

Dit recept komt uit haar kookboek Old World Italian. Bekijk meer mooie Italiaanse kookboeken in onze shop.

Kikkererwtensoep

Een hartverwarmende kikkererwtensoep vol smaak en karakter, perfect als lunch of lichte avondmaaltijd. De combinatie van romige kikkererwten en Maltagliati-pasta maakt het een gerecht waar je keer op keer naar teruggrijpt.
Kikkererwtensoep

Kikkererwtensoep

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 3 tl olijfolie extra vergine, plus om te sprenkelen
  • 1 teen knoflook gepeld en platgedrukt
  • 4 takjes rozemarijn blaadjes eraf en fijngehakt
  • 240 gr tomaten uit blik, fijngehakt, met sap erbij
  • 950 ml kippen- of groentebouillon
  • 425 gr kikkererwten schoongespoeld
  • zeezout en zwarte peper versgemalen
  • 150 gr gedroogde Maltagliati-pasta (of een andere pastasoort)
  • 1 hand basilicum of peterselie vers, grof gehakt, voor de garnering
  • Parmezaanse kaas voor erbij geraspt

Instructies

  • Verwarm de olijfolie in een grote soeppan. Voeg de knoflook en rozemarijn toe en laat zo’n 4 minuten stoven. Vervolgens doe je de tomaten en het sap erbij. Breng aan de kook, roer af en toe, tot het begint te pruttelen. Voeg al roerend de bouillon en kikkererwten toe, draai het vuur halfhoog en laat 10 minuten sudderen.
  • Haal ongeveer de helft van de kikkererwten met een schuimspaan uit de pan. Doe ze in een blender en meng ze fijn met een scheutje soep uit de pan. Blend tot je een romig, glad geheel krijgt. Breng dit op smaak met zout en peper. Met een spatel doe je deze puree terug in de pan. Roer het geheel goed door en breng aan de kook.
  • Doe de pasta erbij en kook deze al dente in ongeveer 6 tot 8 minuten.
  • Serveer de kikkererwtensoep met de gehakte basilicum, een paar druppeltjes olijfolie en wat geraspte Parmezaanse kaas.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.