Deze heerlijke kikkererwtensoep met Maltagliati-pasta delen we graag met je. ‘Voor zover ik me kan herinneren is dit gerecht een van de meest troostende: rijk van smaak en vullend. Er is niet één strikte manier om het te maken; het staat open voor eigen interpretatie,’ aldus Mimi Thorisson.
Je spullen pakken en met het hele gezin naar Italië verhuizen, dat deed culinair auteur Mimi Thorisson. Ze schreef er een kookboek vol smakelijke recepten, prachtige beelden en verhalen over haar nieuwe leven. Lees hier meer over Mimi.
Dit recept komt uit haar kookboek Old World Italian. Bekijk meer mooie Italiaanse kookboeken in onze shop.
Kikkererwtensoep
Een hartverwarmende kikkererwtensoep vol smaak en karakter, perfect als lunch of lichte avondmaaltijd. De combinatie van romige kikkererwten en Maltagliati-pasta maakt het een gerecht waar je keer op keer naar teruggrijpt.
Kikkererwtensoep
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 20 minutenminuten
Totale tijd: 30 minutenminuten
Servings: 4personen
Ingrediënten
3tlolijfolieextra vergine, plus om te sprenkelen
1teenknoflookgepeld en platgedrukt
4takjesrozemarijnblaadjes eraf en fijngehakt
240grtomaten uit blik, fijngehakt, met sap erbij
950mlkippen- of groentebouillon
425grkikkererwtenschoongespoeld
zeezout en zwarte peperversgemalen
150grgedroogde Maltagliati-pasta(of een andere pastasoort)
1handbasilicum of peterselievers, grof gehakt, voor de garnering
Parmezaanse kaas voor erbijgeraspt
Instructies
Verwarm de olijfolie in een grote soeppan. Voeg de knoflook en rozemarijn toe en laat zo’n 4 minuten stoven. Vervolgens doe je de tomaten en het sap erbij. Breng aan de kook, roer af en toe, tot het begint te pruttelen. Voeg al roerend de bouillon en kikkererwten toe, draai het vuur halfhoog en laat 10 minuten sudderen.
Haal ongeveer de helft van de kikkererwten met een schuimspaan uit de pan. Doe ze in een blender en meng ze fijn met een scheutje soep uit de pan. Blend tot je een romig, glad geheel krijgt. Breng dit op smaak met zout en peper. Met een spatel doe je deze puree terug in de pan. Roer het geheel goed door en breng aan de kook.
Doe de pasta erbij en kook deze al dente in ongeveer 6 tot 8 minuten.
Serveer de kikkererwtensoep met de gehakte basilicum, een paar druppeltjes olijfolie en wat geraspte Parmezaanse kaas.