Terug naar overzicht

Wil je Sophia Loren zien? In september is ze in Nederland!

Ze is een levende legende en wordt ze gezien als de allerberoemdste Italiaanse actrice allertijden: Sophia Loren. Wij hebben goed nieuws voor haar fans, 9 september komt ze naar Vlissingen. 

Sophia Loren (83), geboren als Sofia Villani Scicolone, komt dit jaar naar de twintigste editie van Film by the Sea in Vlissingen. Op zondagavond 9 september krijgt de Italiaanse actrice de Grand Acting Award, een prijs van het Zeeuwse filmfestival voor filmmakers of acteurs die bijzondere verdiensten hebben verricht voor de filmindustrie. De directeur van het filmfestival laat op de website van Film by the Sea weten erg trots te zijn deze Italiaanse ster te mogen verwelkomen: “Het is een eer dat deze legendarische actrice, die in vele filmklassiekers iconische rollen vertolkte, tijdens de jubileumeditie van Film by the Sea naar Vlissingen komt om de Grand Acting Award in ontvangst te nemen”.


LEES OOK5x Vespa in films: de iconische wesp op het witte doek

Sophia Loren, ooit begonnen als figurant in de film Quo Vadis, brak door met de films L’oro di Napoli (1954) en La Ciocaira. Wereldberoemd werd ze echter met de klassieker Una giornata particolare (1977). In die film spendeert ze een tijd bij haar overbuurman Marcello Mastroianni thuis, terwijl heel Rome uitloopt voor het bezoek dat Adolf Hitler brengt aan Benito Mussolini. Una giornata particolare wordt op 9 september in Vlissingen vertoond nadat Loren de Grand Acting Award in ontvangst heeft genomen, aldus Omroep Zeeland. Eerder ontvingen onder anderen, Sir Ben Kingsley, Michael Nyqvist, Stanley Tucci en Rutger Hauer de award.

Reeks prijzen
Dit is niet de eerste prijs die La Loren in de wacht zal slepen, ze kon al rekenen op een hele reeks aan prijzen. De Italiaanse actrice won in 1962 een Academy Award voor haar hoofdrol in de Italiaans-Duitse oorlogsfilm La Ciociara. Daarnaast werden haar meer dan 45 andere acteerprijzen toegekend, waaronder verschillende Golden Globes en bijvoorbeeld de prijs voor beste actrice op het Filmfestival van Cannes.

Meer artikelen over Italiaanse films en televisie? Lees dan ook:

Bron: NOS