Terug naar overzicht

Tv-tip: ‘Two Greedy Italians’ elke zondag op 24kitchen

In Two Greedy Italians reizen Antonio Carluccio en Gennaro Contaldo terug naar Italië, het land dat zij 50 jaar geleden verlieten.

Ze gaan op zoek naar het Italië van nu: koken alle Italiaanse vrouwen nog? En hoe zijn de cultuur en het eten van het land veranderd? De serie dateert uit 2011 en wordt nu elke zondag om 19.00 uur herhaald op 24kitchen. De koks bereiden de lekkerste Italiaanse recepten voor elkaar. Zelfs Antonio Carluccio eet dingen die hij nog niet eerder heeft gegeten.

De twee jagen elkaar continue op de kast en maken op deze manier zeer vermakelijke tv. Tip: zorg dat je goed gegeten hebt voordat je begint met het kijken van het programma.

Over Antonio Carluccio
Antonio Carluccio was een legendarische Italiaanse chef, schrijver, tv-persoonlijkheid en restaurant-eigenaar. In 1975 besloot hij om in Londen te gaan wonen. Al snel opende hij zijn eerste winkel met Italiaanse delicatessen die uitgroeide tot restaurantketen Carluccio’s. In een van deze vestigingen leerde Antonio Jamie Oliver de fijne kneepjes van de Italiaanse keuken. Op dit moment zijn er tachtig vestigingen van het restaurant in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. De kok verkocht miljoenen boeken en zijn televisieprogramma’s werden uitgezonden in meer dan twintig landen. De godfather van de Italiaanse keuken overleed in 2017, maar van zijn verrukkelijke gerechten en tv-programma’s genieten we nog altijd.

Kijk hier hoe Contaldo warme chocolade pudding met amaretto maakt voor Carluccio:

LEES OOK:

De beste berichten van De Smaak van Italië ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: BBC