Terug naar overzicht

Deze stad heeft de meeste vegan restaurants van Italië

Vegan eten kan echt heel erg lekker zijn. Ook in Italiaanse steden vind je steeds meer restaurants met een uitnodigende menukaart voor veganisten. Eén stad springt er bovenuit.

Holidu, de zoekmachine voor vakantiewoningen, heeft onderzoek gedaan naar de meest vegan-vriendelijke steden in Italië. Bologna komt daarbij als beste uit de bus. Piacenza, een stad in dezelfde regio Emilia-Romagna (ook wel de ‘buik van Italië’ genoemd), staat op de tweede plaats. Als derde meest vegan-vriendelijke stad meldt Florence zich.

19 restaurants in Bologna
Bologna is uiteraard bekend van de pasta al ragù. En nu heeft de culinaire stad dus de hoogste dichtheid aan vegan restaurants van heel Italië. Je vindt hier namelijk bijna 5 vegan restaurants op 100.000 inwoners. In totaal zijn dat 19 restaurants.

Innovatieve gerechten
Zo is Botanica Lab (€€€) in het centrum van Bologna een echte aanrader. Hier serveren ze superverse en innovatieve gerechten, van een sandwich met een ‘ricotta’ van Macademia-noten en buddha bowls tot ‘spaghetto’ van groente. botanicalab.com

Vegan in Turijn
Eerder testte de Smaakredactie al de beste vegan-restaurants in Turijn. Deze 5 restaurants raden we je aan.

De volledige top 10
Dit zijn de 10 meest vegan-vriendelijke steden van Italië:
1. Bologna
2. Piacenza
3. Florence
4. Vicenza
5. Bergamo
6. Monza
7. Turijn
8. Syracuse
9. Modena
10. Ancona

Bron: Holidu

Bekijk onze reisaanbieding

LEES OOK: De beste berichten van De smaak van Italië ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!