Terug naar overzicht
VERA Italiaanse film kijken

VERA – over een actrice op zoek naar geluk in Rome

In deze Italiaanse film krijg je een inkijk in het leven van Vera Gemma, een actrice van middelbare leeftijd uit de Romeinse high-society die haar weg zoekt in het leven wat zich afspeelt in de ‘eeuwige stad’ Rome.

Vera woont in Rome waar ze zich begeeft in de high-society. Ze heeft moeite met het vinden van acteerwerk, niet alleen omdat ze ouder wordt maar ook omdat ze ‘de dochter van Giuliano Gemma’, een bekende filmster is en al jaren leeft in de schaduw van haar vader. Als haar chauffeur plots een jongetje ‘kleine Manuel’ aanrijdt in een buitenwijk van Rome raakt ze betrokken bij zijn leven en dat van zijn vader. Ze wil er alles aan doen om dit gezin te helpen maar ook daar blijkt ze slechts een speeltje in de handen van anderen.

Meer over Rome, Angelo verteld over het bijzondere dorpsgevoel.

Film vera en kleine Manuel

VERA Italiaanse film drama

Vera ontving op het Filmfestival van Venetië een Orizzonti Award, een belangrijke filmprijs voor de beste actrice. Daarnaast kregen Tizza Covi en Rainer Frimmel een Orizzonti Award voor beste regisseurs.

Deze 5 Italiaanse films en series wil je zien op Netflix.

Naar de film VERA

Maak in de week van 1 t/m 7 februari 2023 kans op 5x 2 kaarten voor de film ‘VERA’. Hoe winnen? Volg ons via Instagram en tag een gelukkige met wie jij graag naar deze film zou willen gaan. De film is vanaf 16 februari in de bioscoop.

LEES OOK: