Terug naar overzicht

Witch on the Beach: zo maak je deze cocktail uit Lecce

Katie Parla levert met het kookboek Grandi Gusti een culinaire liefdesbrief af aan de rustieke keuken van Zuid-Italië. De Amerikaanse culinair journalist woont in Rome en deelt recepten van populaire maar ook bijna vergeten, authentieke gerechten.

Iets meer dan tien jaar geleden ontstond in Milaan een bloeiende cocktailbeweging die zich langzaamaan ook naar het zuiden heeft verspreid. Toch blijft het daar lastig om iets te vinden dat ingewikkelder is dan een Spritz of exotischer dan een Mojito. De grote uitzondering is Quanto Basta, een cocktailbar in het historische centrum van Lecce, waar Italiaanse en geëxporteerde dranken worden gemixt. In zijn Witch on the Beach roert barman Mauro Urro een kruidenrijke gin door met saffraan getrokken Liquore Strega in deze aangepaste Gin Sour.

Dit recept komt uit:

Meer lekkere recepten uit Grandi Gusti vind je in ons zomermagazine! Koop ‘m in de winkel of bestel deze editie in onze webshop.

LEES OOK:

Details

  • Servings: 1

Ingredients

  • 45 ml London Dry Gin
  • 15 ml Liquore Strega
  • 15 ml versgeperst citroensap
  • 15 ml Simpele siroop (zie recept hieronder)
  • pulp van ½ passievrucht
  • scheutje sodawater
  • citroenschil
  • takje verse munt
  • Voor de Simpele Siroop:
  • 200 ml siroop
  • 400 g kristalsuiker
  • 250 ml water

Preparation

  • 1Schenk de gin, Strega, het citroensap, de simpele siroop en passievruchtpulp in een tumbler met ijs.
  • 2Roer en schenk er scheut sodawater bij. Garneer met de citroenschil en een takje verse munt.
  • 3De simpele siroop maak je zo: meng in een steelpannetje de suiker en het water. Verhit het 3-5 minuten al roerend op middelhoge-hoge kookstand tot de suiker is opgelost.
  • 4Neem de pan van het fornuis en laat de siroop circa 15 minuten afkoelen. Bewaar hem maximaal 2 weken in een afgesloten fles of pot in de koelkast.