Terug naar overzicht

Yoghurtijs: zo maak je dit basisrecept

IJsfanaat Marleen Visser heeft de kunst van het ijs maken volledig in de vingers. Dit is een altijd-goed-basisrecept voor yoghurtijs.

Alle recepten maak je makkelijk thuis met behulp van een ijsmachine, blender of wat ijsvormpjes.

Geen ijsmachine? Geen probleem
Het kost wat meer tijd, maar alle recepten uit dit boek kun je zonder ijsmachine maken. Giet de basis voor het ijs in een luchtdichte vriezerdoos en vries dit in. Breek na een halfuur de ijskristallen, met een staafmixer en een vork voor de zijkanten. Herhaal dit 3-4 keer (zet iedere keer een wekker!) tot het ijs romig is geworden. Afhankelijk van hoe koud je vriezer is, kan dit ook vaker zijn. Het einde van dit proces is het moment waarop je een saus door het ijs roert. Laat het daarna 7-8 uur in de vriezer staan.

BEKIJK OOK:

Het recept komt uit IJs, 30 verrassende ijsrecepten.

Details

  • Servings: 5

Ingredients

  • 500 ml volle yoghurt
  • 115 gr suiker, honing of agavesuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • fijngemalen zeezout

Preparation

  • 1Dit recept is voor 5 bollen yoghurtijs.
  • 2Meng de yoghurt, suiker, het vanille-extract en een snuf zeezout goed met een garde. Zet in de koelkast tot het koud genoeg is (10 graden) om in een ijsmachine te bereiden.