Terug naar overzicht
Appeltaart recept zonder deeg

Bakken met Russell Norman: appeltaart zonder deeg

‘Mensen zijn soms verbaasd over onze appeltaart omdat er geen deeg in zit. Het laagje boter en gekaramelliseerde appels creëert een subtiele korst met een donkere, goudbruine kleur. Zonder deeg komt de smaak van de appels het beste tot zijn recht, waardoor dit echt een fruitige taart is.’ Aldus Russel Norman.

Lekker bij de koffie of zelfs als ontbijt. Tip: serveer met een bol vanille-ijs. Dit recept voor torta di mele, komt uit het nieuwste kookboek van de Engelse chef & restaurateur Russel Norman Brutto – gerechten uit de Florentijnse keuken. Bestel het kookboek Brutto eenvoudig in onze webshop.
Appeltaart recept zonder deeg

Appeltaart zonder deeg

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 20 minuten
Totale tijd: 1 uur 40 minuten
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 4 appels een zoete, knapperige soort
  • 2 scharreleieren groot
  • 200 gr kristalsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 70 gr tarwebloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 snuf zout
  • 65 ml melk
  • 100 gr boter heel zacht + klontje voor het invetten
  • 1 el poedersuiker voor het bestuiven

Instructies

  • Vet een taartvorm in met boter en bekleed hem met bakpapier. Schil de appels, verwijder de klokhuizen, halveer ze en snijd ze in dunneplakjes.
  • Verhit de oven tot 200 °C. Doe de eieren, kristalsuiker en het vanille-extract in een grote kom en klop met een garde of mixer tot het in volume is verdubbeld.
  • Voeg de tarwebloem, het bakpoeder en zout toe, en meng. Schenk de melk er al kloppend bij, voeg de zachte boter toe en klop tot het een glad en consistent geheel is.
  • Leg de appelplakjes in het beslag en meng alles voorzichtig om zeer goed mee te bedekken.
  • Leg de appels plat in cirkels in de vorm,van de rand naar binnen toe. Schenk er een dun laagje van het resterende beslag op.
  • Zet de vorm 10 minuten in de oven, verlaag de temperatuur naar 180 °C en bak de taart nog 40 minuten. Haal de goudbruine taart eruit en laat minstens 30 minuten in de vorm afkoelen voor je hem op een groot taartbord zet.
  • Bestuif vanaf enige hoogte met behulp van een zeefje met de poedersuiker. Serveer de taart in stukken op kamertemperatuur.
4.60 van 15 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.