Terug naar overzicht

Zo maak je deze ultieme ‘comfort’ Bolognese ragusoep

Pasta bolognese is een van de populairste recepten uit de Italiaanse keuken. Wat nou als je er eens soep van maakt?

Dit bedacht Marianne Snel tijdens een brainstormsessie voor haar kookboek, Wereldse bouillons. En wat blijkt, het is fantastisch. Comfortfood op zijn best, hoewel natuurlijk niet echt authentiek Italiaans.

Gooi je altijd de steeltjes van de verse kruiden weg? Je kunt ze prima gebruiken in soepen en sauzen, zoals in dit recept.

Deze soep is lekker met focaccia.

Details

Ingredients

  • 1-2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 4 takjes basilicum
  • 2 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 130 g winterwortel, in kleine stukjes
  • 150 g rundergehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 blikken Marzanotomaten
  • 200 ml rundervlees bouillon
  • zout en peper
  • 2 takjes bladpeterselie, grof gehakt
  • grof zeezout

Preparation

  • 1Verhit de olijfolie in een stoofpan, fruit de ui en knoflook. Snijd de basilicumsteeltjes fijn en bewaar de blaadjes. Schep de steeltjes samen met de bleekselderij en wortel door het uienmengsel. Bak 2-3 minuten op laag vuur.
  • 2Voeg het gehakt toe en bak bruin. Meng de tomatenpuree door het gehakt en bak nog 1 minuut. Schep de tomaten uit blik in de pan en schenk rustig de bouillon erbij. Laat 20 minuten op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3Verdeel de soep over de kommen. Bestrooi met basilicumblaadjes en grof gehakte bladpeterselie en wanneer je wilt met wat grof zeezout.