Terug naar overzicht
Capri hotel

Keizerlijk hotel op Capri

Caribische sferen, stralende zon en een adembenemend uitzicht op zee. Mediterrane gerechten, gezellige winkels en mondaine stranden. En je hoeft er niet eens Europa voor uit. Pak je koffers, we gaan naar Capri!

Capri is een van de duurste hotelbestemmingen ter wereld. Maar laat je daardoor niet tegenhouden, want het eiland is prachtig. Zorg wel dat je waar krijgt voor je geld en boek een tophotel, zoals Tiberio Palace. Dit vijfsterrenhotel is een aanrader voor wie vrolijke kleuren en retro details kan waarderen.

Het bijzonderste kenmerk van dit hotel is het interieur. Voor de inrichting werd de voormalig modeontwerper Giampiero Panepinto in de arm genomen. Hij gebruikt veel turkoois en wit, maar ook aardetinten en snoepkleuren. Met speelse details heeft hij iedere ruimte een uniek karakter gegeven. Zo hangen er boven de witte vleugel in de bar witte Borsalinohoeden, zijn antieke meubelen bekleed met een moderne polkadot en vind je handgeschilderde mozaiektegels op de terrassen. Panepinto voegde veel knipogen naar reizen toe aan het interieur, zoals wereldkaarten, globes en koffers.

Voor de inrichting werd de voormalig modeontwerper Giampiero Panepinto in de arm genomen. Hij gebruikt veel turkoois en wit, maar ook aardetinten en snoepkleuren.

Tiberio Palace heeft 57 kamers met grote, zachte bedden, een marmeren badkamer en een privébalkon of -terras. De suites zijn ruimer en hebben een eigen jacuzzi. Is alleen het beste goed genoeg? Boek dan de Bellevue Suite. Vanaf het privéterras van deze suite heb je het mooiste uitzicht op de daken van Capri en de helderblauwe zee. Niet alleen overdag is het panorama verbluffend, maar ook rond zonsondergang en daarna; wanneer het eiland door talloze lichtjes een sprookjesachtige aanblik krijgt.

La colazione wordt geserveerd op het terras, waar je zit in rieten stoelen, onder witte parasols. Na de cappuccino kun je doorschuiven naar de ligbedden aan het bescheiden buitenzwembad van het hotel of op je eigen terrazza. Maar het is veel leuker om Capri te verkennen. Dat gaat het beste te voet. In luttele minuten wandel je naar de gezelligste plek van het eiland: het piazzetta in Capri-stad. Dit drukbezochte pleintje wordt ook wel de ‘woonkamer van de wereld’ genoemd. Nergens is het lekkerder mensen kijken dan hier.

Hotel Capri hotel Capri


 Booking.com