Terug naar overzicht

Naar het carnaval 2023 in Venetië? Hier moet je zijn

In februari is het jaarlijkse carnaval in Venetië. Tijd voor gekostumeerde bals, parades van prachtige kostuums, pruiken en natuurlijk de beroemde maskers. Op deze plekken in de Italiaanse waterstad moet je zijn.

Elk jaar zijn er openingsfeesten, te beginnen op het grootste ‘openluchttoneel’ van de stad, Piazza San Marco. Deze feesten vind je onder de zuilengalerij van San Marco, op de Riva degli Schiavoni, bij de Ponte di Rialto en op de grote pleinen. Daar zie je de prachtige, rijkversierde kostuums en maskers.

Zelf het Venetiaans carnaval ervaren
De echte beleving begint als je op ontdekkingstocht gaat naar het ‘andere’ carnaval in Venetië, dat met name binnen wordt gevierd. Drink warme chocolademelk in een van de cafés (vooral die aan het San Marcoplein, van Quadri tot Florian, zijn erg in trek), ga naar een feest in een van de luxe hotels (Danieli, Monaco & Grand Canal of Cipriani) of een theatervoorstelling (Goldoni-theater of La Fenice) en het Casino di Venezia.

Tips voor verkleden
Het dragen van een masker is altijd onderdeel van het spel. Een eenvoudige zwarte, driepuntige steek met een ambachtelijk gemaakt wit masker (le bautte) is vaak al voldoende. Wie meer wil, kan een compleet kostuum huren. Van de schoenen tot aan de hoed, inclusief make-up.

Agenda 2023
Dit jaar is het Venetiaanse carnaval van 4 februari t/m 21 februari 2023.

  • Zaterdag 11 februari 2023 is het Festa delle Marie. De optocht met meer dan 500 deelnemers start om 14.30 aan de Via Garibaldi.
  • Op zondag 12 februari 2023 is om 11.00 uur op het San Marco-plein de spectaculaire Volo dell’Angelo (Vlucht van de Engel) te aanschouwen. Een artiest daalt af van de 92 meter hoge Campanile (St. Markus toren) naar het Piazza San Marco.
  • Zondag 5 februari 2023 varen de boten vanaf 11.00 uur over het Canal Grande naar de Rio de Cannareggio.
  • Zondag 19 februari 2023 start om 15.00 uur op het San Marco-plein de finale van de wedstrijd voor het mooiste masker.

Kijk voor meer informatie carnavale-venezia.it

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ℂ (@venice_carnival_official)

LEES OOK:

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en leukste vakantietips uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!

Beeld: Carnavale di Venezia