Terug naar overzicht
Casa Vaniglia zwembad

B&B Casa Vaniglia in Le Marche: van droom tot realiteit

In 2014 besluiten de Nederlandse Hans en Nathalie dat het roer om moet. Klaar met hun enigszins voorspelbare bestaan in Nederland kopen ze in 2015 een huis in Le Marche. Vijf jaar later openen ze B&B Casa Vaniglia, op een plek met schitterend uitzicht over de heuvels van Le Marche.

Op een gure novemberavond in 2014 vroegen Nathalie en Hans zich, onder het genot van een glas Italiaanse wijn, af of dit nou het leven was dat ze wilden. Ondanks het feit dat ze het privé en zakelijk redelijk goed voor elkaar hadden, was er toch een gemis van avontuur. Elke dag weer diezelfde sleur en stress. Het roer moest om dus maakte ieder zijn wensen kenbaar. Nathalie wilde wel een kamelentocht door de woestijn maken en Hans zijn wens was om een aantal weken op een authentiek pleintje tussen de oude Italiaanse mannetjes te zitten zonder gestoord te worden door een mobiel en e-mails.

Op slag verliefd

Hans had in De Smaak van Italië een mooi artikel over Le Marche gelezen, waar hij nog niet eerder van gehoord had. Om zijn wens in vervulling te laten gaan vertrokken ze in maart 2015 naar Le Marche. Op zoek naar een klein vakantiehuisje en om het gebied te verkennen. Ze zagen slechts vier huizen en op het vierde huis werden ze op slag verliefd. Het was de locatie, het panoramisch uitzicht en de rust die ze betoverde. Het huis was wel wat groter dan het kleine vakantiehuisje wat ze eigenlijk van plan waren te kopen en zo ontstond het idee om er een B&B te starten op een magische plek in Le Marche. Tussen de prachtige dorpen Cupramontana en Apiro in. Na jaren van verbouwen opende Nathalie en Hans in 2020 de luxe B&B Casa Vaniglia.

Casa Vaniglia Marche

Alleen muren en een dak

Na hun eerste bezoek in maart 2015 hadden Nathalie en Hans beiden meteen een soort heimwee naar het huis en de Italiaanse omgeving. Dat gevoel hadden ze nog nooit eerder gehad, terwijl ze beiden al heel wat van de wereld hadden gezien. Ze hadden het gevoel alsof ze daar in Apiro, in dat prachtige stukje Italië waar de tijd stilgestaan lijkt te hebben, thuiskwamen. Omdat het een casco huis was met alleen muren en een dak, hadden ze de mogelijkheid het huis geheel in hun eigen stijl vorm te geven. Ze hebben er dan ook iets bijzonders van gemaakt. Geïnspireerd door het boek In het Spoor van Wabi van Axel Vervoordt, is hun stijl een mix van Wabi-sabi met een vleugje industrieel met veel comfort en luxe geworden.

Thuiskomen

Door de warme sfeer voelen de gasten zich hier gelijk thuis. Alle accommodaties bij Casa Vaniglia zijn ruim en ingericht voor twee personen. Om hun gasten nog meer te kunnen laten genieten is er afgelopen zomer een prachtig zoutwater zwembad met panoramisch uitzicht aangelegd. Een ideale plek om te ontstressen.

Niet dromen maar doen

Veel mensen hebben de droom om een huis in Le Marche te kopen. Om deze droom te realiseren helpen Nathalie en Nathalie je graag door hun ervaringen met je te delen en te adviseren. Hun motto: ‘niet dromen maar doen’ werkt aanstekelijk.

Dit artikel komt uit: De Smaak van Italië editie 6 januari|februari 2022. Bestel dit nummer los

Benieuwd naar deze magische plek? Kijk en boek

BEKIJK OOK: