Terug naar overzicht
alfa Romeo Tonale

Dit is de nieuwe Alfa Romeo Tonale

De nieuwe Alfa Romeo Tonale.Hoewel het al een tijdje in de lucht hing, is het nu zo ver, de nieuwe Alfa Romeo Tonale is een feit. De Tonale die in 2019 als concept-car werd getoond, is een belangrijke auto voor het merk, de verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen.

De nieuwe SUV is compacter dan de Alfa Romeo Stelvio en min of meer de opvolger van de Giulietta. De Tonale is de eerste nieuwe Alfa Romeo sinds de Stelvio in 2016 werd gelanceerd. Hij is iets kleiner dan de Stelvio en opvallend is dat ook deze nieuwkomer naar een Italiaanse bergpas is vernoemd. Het zal ongetwijfeld te maken hebben met het sportieve karakter dat ook de Tonale wil uitstralen. De Alfa Romeo Tonale zal gaan concurreren met onder andere de Audi Q3, BMW X1, Volvo XC40 en de Mercedes GLA. Naar verwachting zal de Tonale de eerste (plug-in) hybride zijn en volgt een volledige elektrische versie over twee jaar. De Tonale is vanaf april/mei leverbaar.

Relaxed naar Italië reizen met de auto

Relaxed op reis in 2022. Dat is wat we graag willen. Naar Italië met de auto of met de trein (want die is helemaal terug!). En daarom hebben wij de beste tips van onze lezers en de redactie verzameld voor de beste routes, mooiste stops onderweg en nog veel meer!

Reis je als autoliefhebber liever met de auto naar Italië? In onze uitgebreide reisspecial 2022 hebben we de beste slow travel tips en mooiste must stops in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk voor je op een rij gezet.