De Smaak van Italië: editie 5 2016 ligt nu in de winkel
Terug naar overzicht
Editie 5 2016 De Smaak van Italië

Nu in de winkel: editie 5 2016

Half september ligt de nieuwste editie van De Smaak van Italië in de winkels. Een heerlijk najaarsnummer waarin we onder andere afreizen naar verrassend Bergamo en bijzonder Basilicata. Ook verblijven we in weekend in Milaan, bezoeken we masseria’s in Puglia en ontdekken we Venetië voorbij het San Marco. Reis je mee?!

Verrassend Bergamo

Basilicata De Smaak van Italië

Iets ten noordoosten van Milaan ligt Bergamo, een stad die onterecht vaak vergeten wordt. Bergamo bestaat uit twee delen: Città Alta (hoge stad) en Città Bassa (lage stad). Journalist Loes Brussen en fotograaf Jan Luijk reisden af naar deze stad, die naar verluidt op iedere bezoeker een verpletterende indruk maakt. Aan De Smaak doen ze verslag.

Bijzonder basilicata

Basilicata De Smaak van Italië

In het zuiden van Italië ligt Basilicata, een ongerepte regio die tot een paar jaar geleden nauwelijks bezoekers trok. Na een grote renovatie van het cultureel erfgoed en de komst van filmregisseurs uit Hollywood, weet de regio zich steeds beter in de kijker te spelen. En terecht, want Basilicata is een heerlijke, veelzijdige vakantiebestemming.

Weekend in Milaan

Milaan editie 5 De Smaak van Italië

Als er een stad is waar we wel een boekwerk met hotspots over zouden kunnen schrijven, dan is het Milaan. Iedere week openen hier de hipste nieuwe restaurants, cafés, modezaken en koffietentjes. Om tijdens een citytrip naar de modestad niet compleet overweldigd te raken door al het aanbod, geven we je tien tips die je als handvatten kunt gebruiken: op deze plekken eet, slaap en shop je altijd goed.

Venetië zonder San Marco

Venetië zonder San Marco

Een stoet toeristen trekt dagelijks vanaf het bus- en treinstation naar een van de bekendste pleinen ter wereld, dat van San Marco. Zo nu en dan slaat er iemand af om een kerk of basiliek mee te pakken. Er wordt gegondeld, geslenterd langs souvenirwinkels en gegeten van toeristenmenu’s. Hoe smaakt Venetië als je dit allemaal links laat liggen? Reisjournalist Daan Vermeer zocht het voor ons uit.

De mooiste masseria’s

Masseria in Puglia

Masseria’s vind je door heel Zuid-Italië, maar voornamelijk in Puglia. Het zijn eeuwenoude boerenforten met een magisch uiterlijk. Ze werden bewoond door edellieden en hun boeren knechten. De forten waren een wereld op zich; de bewoners produceerden hun eigen eten en hadden zelfs vaak een privékapel op het terrein.

Meer lezen?

lr-cover-5Het najaarsnummer van De Smaak van Italië ligt nu in de winkels. Je vindt ons bij onder meer Ako, Bruna, Albert Heijn, Bestseller, De Bijenkorf en Primera.