Terug naar overzicht
Silvio Berlusconi overleden

Silvio Berlusconi overleden in zijn geboortestad Milaan

Oud-premier Silvio Berlusconi (86) overleden kort na opname in het ziekenhuis.

Op 12 juni 2023 is bekendgemaakt dat Silvio Berlusconi, oud-premier van Italië en leider van de centrumrechtse regeringspartij Forza Italia is overleden.

Wie was Silvio Berlusconi?

Silvio Berlusconi was een voormalig Italiaanse zakenman en politicus. Hij was oprichter en eigenaar van Mediaset, een van de grootste mediabedrijven in Italië, voor een lange tijd succesvol eigenaar van de voetbalclub AC Milan en oprichter en leider van Forza Italia, een centrumrechtse politieke partij. Drie keer werd hij verkozen tot premier van Italië en tot op hoge leeftijd speelde hij een belangrijke rol in de politiek.

Volgens Italiaanse media werd Berlusconi afgelopen vrijdag opgenomen in het San Raffaele-ziekenhuis in zijn geboortestad Milaan. Zijn medische toestand toonde al geruime tijd geen verbetering en zijn gezondheid verslechterde verder op vrijdag. Zijn kinderen waren in het ziekenhuis aanwezig toen hij rond 09.30 uur overleed.

Lees ook:

Wat in de ene eeuw vulgair is, is in de eeuwen daaropvolgend weer gewoon een meesterwerk dat op een sokkel dient te staan.

In Milaan wordt hard gewerkt om dit dé fietsstad van Italië te maken. Wij gingen op tour en ontdekten de leukste plekken.

Politiek analist Donatello Piras houdt voor ons een blog bij over het theater dat Italiaanse politiek heet. Dit keer: het geheim van Silvio Berlusconi.