Terug naar overzicht

De nieuwe editie van De Smaak van Italië!

Vorige week viel hij al op de mat bij de abonnees, maar nu ligt hij ook in de winkels: de nieuwe editie van De Smaak van Italië! Benieuwd wat je in dit gloednieuwe nummer tegenkomt? We geven je alvast een voorproefje!

Kleren maken de man tijdens de Pitti Immagine Uomo

Angelo van Schaik dook begin dit jaar in de wereld van mode, tijdens de Pitti Immagine Uomo, een mannenmodebeurs die twee keer per jaar in Florence plaatsvindt. Vier dagen langen tonen de belangrijkste modemerken hun nieuwste collectie. Angelo nam een kijkje en deed verslag.

Pitti Uomo

‘Tussen de besneeuwde bergtoppen voel ik me vrij’

Zij wist zeker dat ze in de stad zou gaan wonen en hij dat hij het helemaal anders zou doen dan zijn ouders. Paul en Stefania Grũner runnen inmiddels al jaren hotel Rosa d’Oro, dat ze overnamen van Pauls ouders. En nu ze al zo lang tussen de besneeuwde bergtoppen van de Italiaanse Dolomieten wonen, willen ze nooit meer anders. Wij interviewden het stel over het leven op grote hoogte.

Fietsen door de Chianti

Redacteur Inger huurde voor haar reportage in Toscane dit keer geen auto, maar sprong op de tweewieler: ze verkende de Chianti per fiets. Ze herontdekte de regio van wijngaarden en eeuwenoude dorpjes.

Puglia: het mooiste tussen twee zeeën

Puglia verschijnt steeds vaker op de radar van de vakantieganger. De regio tikt met gemak de doorsnee vakantie-eisen van strand, zee en een verrukkelijke keuken af, maar er is meer! In dit artikel belichten Sofie en Alice de facetten van Centraal-Puglia, dat wordt ingeklemd door de Adriatische en Ionische Zee.

Mini guide: vakantietips van de redactie

We gaven onszelf de opdracht een ultiem adresboekje samen te stellen voor het komende seizoen. Dat was lastig, maar leverde een handzame bloemlezing aan vakantietips op.

Recepten uit de Refettorio

Massimo Bottura’s nieuwe boek Brood is goud is een verzameling van eenvoudige recepten. Tijdens de Expo in Milaan in 2015 daagde hij vijftig chefs uit om gerechten te creëren met ingrediënten die anders verspild zouden worden. Culinaire hoogstandjes die ook de hobbykok kan bereiden. We delen er drie.

Een stoomcursus Italiaanse politiek

4 maart 2018 vinden de Italiaanse verkiezingen plaats. Voor veel Italianen betekent dat voer voor discussie – en dan het liefst een vurige, inclusief theatrale armgebaren. Want waar moet het met het land naartoe? Wie gaat het leiden en vooral: op wie moeten we stemmen? Over één ding zijn Italianen het over het algemeen wel snel eens: in dit land deugt de politiek van geen kant. Redacteur Inger sprak twee kenners.

Bestel het nieuwste nummer van De Smaak van Italië!

De nieuwe editie ligt vanaf nu in de winkels en is via onze online shop te bestellen.