Terug naar overzicht
De Smaak van Italië editie 4 2023 nazomer

Dit lees je in de nieuwe najaarseditie van De Smaak van Italië

In deze editie vind je topadressen aan het Gardameer, nemen we je mee naar Syracuse; het Griekse hart van Sicilië en ontdek je de bijzondere antiekmarkt in Arezzo. Aan kookinspiratie ook geen gebrek: we delen de allerlekkerste recepten uit het nieuwe kookboek Toscanini en nog veel meer!

Bestel nu onze najaarseditie >>

Bekijk de inhoud

De vijf leukste plekken aan het Gardameer

Gardameer vijf leukste plekken
De groene, bergachtige noord-kant van het Gardameer is een walhalla voor zowel actievelingen als zonaanbidders en cultuur-snuivers. Bovendien is het hier een stuk rustiger dan aan de zuidelijke oevers. Wij gingen op pad en zochten er de vijf leukste plekken voor je uit.

Arezzo: rondsnuffelen op de antiekmarkt

Arezzo op de antiekmarkt
Het rustige Arezzo leeft één keer per maand helemaal op, wanneer de stad duizenden bezoekers trekt die over de beroemde antiekmarkt struinen. Zo ook de Smaakredactie. Wij gaan echter niet alleen op zoek naar de schatten op de befaamde markt, maar ook naar de must-sees in de straten eromheen.

Heerlijke pastarecepten van Toscanini

Toscanini kookboek
Toscanini in Amsterdam is meerdere keren uitgeroepen tot de beste Italiaan van Nederland. En van wie kun je nu beter leren dan van doorgewinterde chef-koks? In hun nieuwste kookboek leer je hoe je de lekkerste pastagerechten in een handomdraai op tafel tovert.

Santarcangelo: bijzonder dorpje in Romagna

Santarcangelo bezoeken
Op een heuvel, tussen de groene velden van Emilia-Romagna en op slechts enkele kilometers van de kust, ligt het middeleeuwse Santarcangelo di Romagna. In dit kleine dorp vind je verrassende bezienswaardigheden en must-visits, van mysterieuze grotten tot de lekkerste restaurants.

Ontdek het Griekse hart van Syracuse op Sicilië

Syracuse Sicilië
Syracuse, in de oudheid een machtige havenstad, nu een van de highlights van Sicilië. Je vindt er Griekse en Romeinse ruïnes, prachtige barokarchitectuur én verrukkelijke lokale gerechten. Wij reisden alvast vooruit en gingen op zoek naar de leukste plekken.

Culinair Piemonte: toeren door Monferrato

Piemonte monferrato
Ga mee op reis naar het onbekendere Monferrato in Piemonte. In dit deel van de regio waan je je even in de weelde van vervlogen tijden. Laat je meevoeren langs restaurants van sterren-niveau, wijnproeverijen en de beste delicatessen in riante villa’s, luxe bed & breakfasts en decadente kunstgaleries. In Monferrato voelt iedereen zich een landheer of jonkvrouw.

Een oase van rust boven Napels: bezoek Museo di Capodimonte

Park Napels Pasquale Principe
Een museum van wereldniveau, met schilderijen van Breughel tot aan Caravaggio. In Italië, en zonder dat je in de rij hoeft te staan tussen bezwete toeristen. Het kan! Breng een bezoek aan het relatief onbekende Museo di Capodimonte en park in Napels.

Afbeelding: Pasquale Principe

Italiaans van de bakplaat

Smaak + Janneke bakplaat
Kookboekauteur en foodstyliste Janneke Philippi heeft een nieuwe kookbijbel uitgebracht en deelt met ons alvast de lekkerste bakplaatcreaties met een Italiaanse touch. Makkelijk om te maken en succes verzekerd!

Bestel de nieuwe editie

Jouw exemplaar kun je hier heel eenvoudig bestellen, je krijgt deze per post thuis.