Terug naar overzicht
hiken in Itlië

6 groene tips voor duurzaam reizen in Italië

Duurzaamheid is niet alleen hip, maar ook belangrijk. Hoe kun je hier rekening mee houden als je op vakantie gaat naar De Laars? Wij geven je 6 tips.

Natuurlijk zijn wij helemaal voor een fijne vakantie of reis naar Italië. Als redactie zijn we zelf regelmatig in de Laars te vinden. Toch proberen we ons steentje bij te dragen aan duurzaam reizen, zodat onze voetafdruk zo beperkt mogelijk blijft. Alle beetjes helpen. Denk eens aan deze opties als je een volgende keer op vakantie gaat.

Over duurzaam reizen

1. Compenseer je CO2-uitstoot van je vliegreizen

Tegenwoordig is het compenseren van je CO2-uitstoot heel makkelijk. Bij sommige vliegmaatschappijen kun je zelfs al een klein bedrag inleggen tijdens het boeken van je vlucht. Van jouw bijdrage worden er bijvoorbeeld nieuwe bomen geplant.

2. Reis met de trein

Voorkom je CO2-uitstoot liever? Pak een keer de trein. Er zijn genoeg internationale treinen die je snel en eenvoudig naar Italië brengen. Zie hiervoor onze duurzame treinreizen, inclusief elektrische auto onder aan deze pagina.

3. Eet zoveel mogelijk regionale producten

Het lekkerste (en het duurzaamste) eten komt vaak uit de regio. Eet je vis aan zee en haal je mozzarella di Bufala een keer bij de boer.

4. Gebruik je eigen waterfles

Hoe simpel kan het zijn: neem je eigen waterfles mee op reis. In Rome heb je bijvoorbeeld overal fonteintjes op straat waar je je eigen fles kunt vullen. Zo bespaar je iedere dag een plastic fles.

5. Kies milieuvriendelijke activiteiten

Ga wandelen, kajakken of stap op de fiets. Je hebt niet altijd een waterscooter of attractiepark nodig om het leuk te hebben.

6. Blijf langer op reis als je ver moet vliegen

We weten allemaal dat vliegen slecht is voor het milieu. Maar als je dan toch gaat, neem dan wat extra dagen vrij. Zo kun je langer genieten van je vakantie en wordt je gemiddelde uitstoot per dag lager. Zo is je vlucht het als het ware meer waard!

Beeld: Samuel Clara

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.