Terug naar overzicht
Procida eiland

Eiland Procida is de culturele hoofdstad van Italië in 2022

Procida is benoemd tot de Italiaanse culturele hoofdstad van 2022. Wat maakt het kleinste eiland voor de kust van Napels zo bijzonder?

Misschien ken je het wel, bijvoorbeeld van de films Il Postino en The Talented Mr. Ripley die er werden opgenomen. Procida, het kleinste eiland voor de kust van Napels (de oppervlakte beslaat niet meer dan vier vierkante kilometer) wordt in 2022 uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad.

Pastelkleurige huizen op Procida

Wat is de grote kracht van dit eilandje vol pastelkleurige huizen, dat vaak in de schaduw staat van haar grote zussen Capri en Ischia? Op Procida vind je, buiten het hoogseizoen, nog de originele bewoners en het eilandleven. Het is trouwens voor het eerst dat een eiland die titel mag dragen. Procida versloeg negen andere kanshebbers: Ancona, Bari, Cerveteri, L’Aquila, Pieve di Soligo, Taranto, Trapani, Verbania en Volterra.

Pittoreske haven Corricella

Vanuit Napels is het een half uurtje varen met de boot. Je arriveert dan in Marina Grande, de drukste haven op het eiland. De andere haven van het eiland, de pittoreske Corricella-haven, is mooier en bekender. Bij Corricella heeft ieder huis een andere pastelkleur en hier zijn vissers druk bezig met het uitladen van de vers gevangen vis.

Procida neemt het stokje over van Parma, dat zich het afgelopen jaar Culturele Hoofdstad mocht noemen.

Bekijk meer tips voor Procida

LEES OOK: