Terug naar overzicht
Fresco Pompeii

Deze sensuele fresco van oppergod Zeus is gevonden in Pompeii

In Pompeii is een muurschildering ontdekt die de oppergod Zeus uitbeeldt. De nogal sensuele fresco werd gevonden in een huis aan de Via del Vesuvio.

De stad Pompeii werd in 79 na Christus bedolven onder de as van de Vesuvius-vulkaan. De mythe van Zeus en Leda was in die tijd erg populair. De muurschildering wordt op dit moment door archeologen voorzichtig blootgelegd. Op het fresco is te zien dat Zeus in de gedaante van een zwaan op schoot zit bij de naakte koningsdochter Leda, en met haar de liefde bedrijft.

Eerdere vondsten
Eerder zijn er diverse fresco’s over Zeus en Leda gevonden in Pompeii. Naast de vondst van de fresco’s zijn er dit jaar in Pompeii ook verschillende skeletten opgegraven. Pompeii is een van de beroemdste opgravingssites ter wereld.

Wat zijn fresco’s precies?
Muurschilderingen worden ook wel fresco’s genoemd. Een fresco is een schildering die gemaakt is met waterverf op een natte kalkmuur. De muur zuigt de pigmenten uit de verf op, zo trekt de verf echt in de muur. Als schilder moest je dus erg snel zijn en kon je geen grote fouten maken.

LEES OOK:

Wil je dagelijks de laatste nieuwtjes en leukste vakantietips van Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!

Bron: telegraaf.nl
Beeld: twitter @pompeii_sites