Terug naar overzicht
Tijgergarnalen-met-tomaten

Gebakken tijgergarnalen met datterini-tomaten

De beroemde, Britse chef-kok Theo Randall is thuis in de Italiaanse keuken. In zijn boek deelt hij lekkere gerechten die je zo met ingrediënten uit de voorraadkast, zoals Parmezaanse kaas, citroen, tomaten, prei en paneermeel, op tafel tovert.

Dit is een iets lichtere versie van het Spaanse gerecht gamba’s al pil pil – met olijfolie in plaats van boter. Door het brood met de garnalen en tomaten te bakken krijg je de lekkerste crostini.
Tijgergarnalen-met-tomaten

Gebakken tijgergarnalen met tomaten

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 16 tijgergarnalen (ongeveer 1kg) in de schil, koppen verwijderd
  • 1 teentje knoflook geperst tot een pasta met een beetje zeezout
  • 6 el olijfolie extra vergine
  • 1 ciabattabrood in plakjes van 2 cm gesneden
  • 300 gr datterini- of cherrytomaatjes in vieren gedeeld
  • 2 tl bladpeterselie gehakt
  • 1 citroen om uit te persen
  • zwarte peper versgemalen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C/180°C hetelucht. Snijd op een snijplank de garnalen in de schil in de lengte door de helft, maar niet helemaal door, zodat het uiteinde van de staart nog aan elkaar zit - in wezen ben je de garnalen aan het vlinderen. Leg ze opzij.
  • Meng de knoflook met de olijfolie in een kommetje en smeer de helft van dit mengsel uit op de bodem van een middelgrote ovenschaal. Leg er een platte, gelijkmatige laag ciabattaschijfjes op en verdeel de garnalen gelijkmatig over de ciabattaplakjes.
  • Meng de in vieren gesneden tomaten met het resterende knoflook- en oliemengsel en voeg de gehakte peterselie toe. Meng goed en verdeel het mengsel over de garnalen en ciabatta.
  • Bak gedurende 15 minuten in de hete oven, bestrooi ze met een scheutje citroen en wat zwarte peper en serveer direct. Laat iedereen maar in de schaal duiken.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.