Terug naar overzicht
strand Palua sardinie

Vanaf 3 juni gaat grens Italië open. Dit betekent het voor je vakantie

Vanaf 3 juni wil Italië de grens openen voor reizigers van en naar het buitenland. Wat betekent dat voor jouw (zomer)vakantie?

Italië had één van de zwaarste lockdowns van Europa. Stukje bij beetje versoepelt het land de corona-maatregelen.

Vanaf 18 mei
– Zo openen de meeste winkels vanaf vandaag hun deuren.
– Ook mogen de Italianen naast familie hun vrienden weer zien.
– In de regio’s die minder hard getroffen zijn door het coronavirus mag de horeca weer open.

EU-burgers welkom
Vanaf 3 juni mogen Italianen ook weer de grens over. Bovendien zijn burgers uit de EU weer welkom. Daarnaast hoeven mensen uit het buitenland niet meer verplicht twee weken in quarantaine. Daarmee is een grote belemmering voor toeristen weggenomen.

Hoe komen we in Italië
Verder is er nog veel onduidelijk over het reizen van Nederland naar Italië. Er zijn minder vluchten en met de auto reis je vanuit Nederland door landen waarvan de grens nog gesloten is. ‘Italië wil duidelijk de druk opvoeren in Europa om de grenzen open te stellen’, zegt correspondent Eveline Rethmeier tegen RTL Nieuws.

Nederlands advies
Daarnaast zijn we benieuwd wat de Nederlandse overheid aangeeft. Op dit moment geldt voor Italië nog code oranje en dat betekent ‘reis er alleen naartoe als het echt noodzakelijk is’. De kans is aanwezig dat dit advies in de komende weken wordt bijgesteld.

Verlang jij ook naar vakantie?
Het nieuwste magazine van De Smaak van Italië staat volledig in het teken van het verlangen naar vakantie; boordevol reistips voor op je bucketlist, verhalen, interviews en lekkere recepten. Bestel het magazine in onze webshop (nu zonder verzendkosten!) of koop ‘m in een winkel bij jou in de buurt.

LEES OOK:

Wil je automatisch op de hoogte blijven van de laatste tips en nieuwtjes uit Italië? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bron: RTL Nieuws. Beeld: Sofie Delauw