Terug naar overzicht
hotel portofino tv serie

Hotel Portofino, heerlijke dramaserie op NPO

We hebben een fijne tv-tip voor je. Elke vrijdag kun je je onderdompelen in een serie vol glamour, drama en intriges, Hotel Portofino.

Italiaanse rivièra

De serie speelt zich af aan de Italiaanse Rivièra in de jaren twintig van de vorige eeuw. De welgestelde Bella Ainsworth (gespeeld door actrice Natascha McElhone, bekend van onder meer The Truman Show, Ronin, Designated Survivor) heeft hier zojuist een luxe hotel geopend. In Hotel Portofino verwelkomt Bella een stoet aan glamoureuze gasten uit de Britse upper class voor een heerlijke zomer, maar kort na de opening stapelen de problemen zich op.

hotel portofino

Bella heeft te weinig personeel en geld en bovendien zijn haar eersteklas gasten veeleisend. Daarnaast wordt ze het doelwit van een corrupte fascistische politicus.

Haar grootste probleem is echter dat haar aristocratische, sluwe echtgenoot – wanhopig om zijn rijkdom en status te behouden – achter haar rug om zijn eigen plannen smeedt, met grote gevolgen. Genoeg ingrediënten voor een serie vol glamour en drama.

hotel portofino serie

Hotel Portofino is elke vrijdag te zien op NPO 2 en bij NPO Start. Op vrijdag 19 augustus is de eerste aflevering uitgezonden. Wil je ‘m terugkijken? Bekijk deze aflevering. Overigens zit een tweede seizoen al in de planning.

Liever het boek

Wil je het boek Hotel Portofino lezen? Dat kan ook!

Bekijk tips voor Portofino

Portofino staat bekend als dé vakantiebestemming voor de rich and famous. De haven wordt gezien als een van de mooiste aan de Middellandse Zee. Als je hieronder op ‘alle tips voor Portofino’ klikt, vind je onze tips voor wat je hier kunt zien en doen.