Terug naar overzicht

Ilja Gort op zoek naar La Dolce Vita

Ilja Gort, de bekende Nederlandse wijnboer uit Frankrijk, gaat in een nieuw televisieprogramma op zoek naar het dolce vita. 

Ilja Gort: ‘Ik wil erachter komen waarom de Italianen zoveel talent hebben om te genieten. Van lekker eten, van prachtige wijnen en van schoonheid. Wat zegt al dat heerlijks over de Italiaanse ziel – en over het land? Wat is het geheim van la dolce vita?’

Om het antwoord op zijn vragen te vinden maakt Gort een reis door Italië, van het hoge noorden tot het puntje van de hak van de laars. De eerste aflevering van Gort over de grens, op vrijdag 28 april, begint goed: een Milanese barbier scheert per ongeluk bijna Ilja’s snor af. Gelukkig gaat hij daarna op bezoek bij de oudste vrouw ter wereld die hem haar geheim voor een eeuwig leven verklapt. Uiteraard wordt er heerlijk gegeten en flink geslurpt: Ilja neemt de kijker mee naar de kelders van de duurste wijn van Italië, de Barolo. Daarna gaat hij met vader en zoon Bernardo en hun truffelhond Dora op truffeljacht in de bossen van Piemonte en bereidt hij samen met sterrenchef Marco, een watertandend lekkere verse pasta al tartufo.

Kijk hier voor meer informatie!