Terug naar overzicht
Italiaanse vakantiefoto

Stuur jouw vakantiefoto in en maak kans op een mooie prijs!

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Het schijnt dat niemand minder dan Napoleon Bonaparte deze quote de wereld in hielp met zijn ‘un bon croquis vaut mieux qu’un long discours’. En ik moet ‘m gelijk geven. Een beeld kan een gevoel of moment zo veel meer laten spreken dan pagina’s vol met tekst. Iedereen heeft foto’s waarbij je als je er een blik op werpt, terug wordt genomen naar het moment van opname. En als vanzelf krijg je dan een glimlach op je gezicht.

Die glimlach krijg ik bij bovenstaande foto. Het verhaal erachter zal geen duizend woorden lang zijn, maar enige toelichting is wel op z’n plek. Ik neem jullie naar 2012, naar het hart van de Toscane. Ik was net klaar met een intensieve studie en had mijn vrijheid weer terug. Ik kon mijn sociale contacten aanhalen en leuke dingen doen zonder een schuldgevoel te hebben. Geen deadlines, geen boeken, niente. Ik had de drang om een deel van de Chianti-route te rijden, voor mij het ultieme stukje Italië. De weidsheid van het landschap, de kleine stadjes die door de jaren heen langzaam voortbewegen en de verrassingen die bij iedere bocht op de loer liggen. Het gaf en geeft mij een gevoel van vrijheid. Ik weet niet meer welk stadje ik passeerde toen ik, in de afdaling, bovenstaand uitzicht zag. Het beeld pakte me en liet me niet meer los. Zo heeft het er ook honderd jaar geleden uitgezien. Oké, afgezien van de elektriciteitsmast halverwege rechts op de foto. Dit is voor mij Italië: authentiek, vrij van de hectiek van ons alledaagse leven waarbij iedere pixel een eigen verhaal vertelt.

Ik parkeerde de auto en liep, gewapend met mijn fototoestel, een stukje omhoog. Even de juiste spot zoeken. Na het maken van de foto’s heb ik het geheel zo’n uurtje op me in laten werken. De rust, de zon, het kleurenpalet van het landschap, het uitgestrekte, het raakte me. Het klinkt misschien wat dramatisch maar na zo’n studie had ik mijn leven weer terug. Dit was een cadeautje dat ik in ontvangst mocht nemen en ik was er ontzettend blij mee. En die ervaring deel ik nu met jullie. Natuurlijk heb ik meer foto’s waar een bijzonder verhaal aan kleeft,maar deze is echt heel speciaal voor mij. Hier kwam even alles op zijn plek. Tot op de dag van vandaag kan ik bij het zien van de foto met gemak het gevoel van toen benoemen. En ik weet zeker dat iedereen zo’n speciale foto heeft.

Na het delen van mijn foto, ben ik ook heel benieuwd naar jullie verhalen. Het verhaal bij die ene speciale foto uit Italië. Wees gerust, jullie hoeven geen duizend woorden te gebruiken om alles toe te lichten maar hoe leuk zou het zijn als we dergelijke ervaringen met elkaar kunnen delen. Dus, ga naar de Facebookpagina van De Smaak van Italië en durf te delen. Schrijf het verhaal achter de foto. Op die manier creëren we een prachtige hommage aan onze geliefde laars en biedt het inspiratie voor de aankomende vakantie. Wie durft die uitdaging aan te gaan? Degene met het bijzonderste of ontroerendste verhaal, maakt kans op een leuke Italiaanse verrassing!

Ciao,
Mark