Terug naar overzicht

5x zo ben je (online) toch een beetje in Italië tijdens het Paasweekend

Waan je in Italië vanuit huis. Uiteraard is het lekker om een avondje te Netflixen met een Italiaanse serie, maar als je wilt ontspannen én iets wilt opsteken, dan zijn er online genoeg leuke dingen te doen, zien en te beluisteren. We zetten er een paar voor je op een rij.

1. NIEUW: leer Italiaans koken van een chef
Op onze website vind je talloze lekkere Italiaanse recepten. Nieuw zijn onze receptvideo’s waarin een chef je stap voor stap uitlegt hoe je een gerecht maakt, van pasta al forno met tomaat en mozzarella tot auberginerolletjes.

Ook sterrenchef Massimo Bottura geeft online kookles. Elke avond een nieuwe aflevering van Kitchen Quarantine.

2. Bezoek een museum
Musea over de hele wereld openen online hun deuren nu ze geen bezoekers kunnen ontvangen. Ook in deze Italiaanse musea kun je nu virtueel rondkijken tussen de kunstschatten, zoals in de Vaticaanse musea.

Geen ‘bedankt voor de bloemen’
Kleine zijsprong naar het Vaticaan. Op paaszondag viert de paus de hoogmis in de Sint-Pieter, houdt hij zijn toespraak en geeft zijn zegen Urbi et Orbi. Dit gebeurt zonder de aanwezigheid van gelovigen. Ook de Nederlandse bloemen, die normaal gesproken het Sint-Pietersplein versieren, ontbreken dit jaar. Het beroemde ­‘bedankt voor de bloemen’ zal de paus dan ook niet uitspreken. De rozen die niet naar Rome zijn gegaan, zijn geschonken aan Nederlandse ziekenhuizen.

3. Leer Italiaans via een online taaltraining
Nu we allemaal thuis moeten blijven, zijn online lessen Italiaansideaal. Of je nu beginner bent of gevorderd, voor elk niveau is er een online training bij het taalinstituut Regina Coeli (ook wel bekend als de nonnen van Vught). Profiteer van hun tijdelijke aanbod.

4. Luister elke dag een verhaal door bekende acteurs
Vanaf maandag 23 maart lezen acteurs (zoals Gijs Scholten van Aschat) van het Internationaal Theater Amsterdam dagelijks een verhaal uit Boccaccio’s Decamerone. Elke dag één nieuw verhaal. Als ode aan het leven.

5. Op mini-retraite vanuit huis
We houden je graag in contact met Italië, ook vanuit huis. Zo kwamen we deze online yogaklasjes (en meer) tegen. Dus zoek een rustige plek op in huis en waan je even in de heuvels bij Lago d’Orta.  

Praat mee in ons online Italië café 
Deel je informatie en vragen met andere Italiëliefhebbers en onze redactie. Hier vind je het Italiëcafé. 

BEKIJK OOK: