Little Italy: Smaakcollege van culinair schrijver Onno Kleyn
Terug naar overzicht

Little Italy 2019: Smaakcollege van culinair schrijver Onno Kleyn

Op 1, 2 en 3 februari organiseren we voor de vierde keer Little Italy Taste & Travel. Culinair schrijver en Italiëspecialist Onno Kleyn  elke dag (op meerdere momenten) een lezing over – letterlijk – de smaak van Italië.

Echt of onecht?
Niets heerlijker dan Italiaans op tafel. Maar hoe Italiaans is die ham, dat pastagerecht, die kaas? En doet het er nou echt toe of iets door mani italiani is gemaakt? Culinair schrijver en Italiëspecialist Onno Kleyn neemt je mee op een zinderende reis langs echt en niet echt, beter en best, puur en puurst. Ontdek de wereld achter de obligate groen-wit-rood vlaggetjes op verpakkingen en leer zelf te onderscheiden tussen echt en namaak, in de winkel en op het bord. Die ongrijpbaar fantastische smaak, het wezen van Italië, eindelijk uitgelegd en verklaard!

Over Onno Kleyn
Onno Kleyn is een van de senioren in het vak van culinair en wijnjournalist, bekend om kennis en zijn specialismen: Italië, Frankrijk en de geschiedenis van gastronomie. Hij schrijft wekelijks twee rubrieken in de Volkskrant. Daarnaast geeft hij lezingen en colleges. Kleyn publiceerde al meer dan 40 boeken over wijn en eten.

Italiaanse keuken
De Italiaanse keuken krijgt sowieso veel aandacht op het evenement. Zo proef je de lekkerste Italiaanse hapjes en gerechten. Bovendien is er in het programma ruim aandacht voor de gezonde Italiaanse (eet)cultuur. Kom alles te weten over het mediterrane dieet, wat moet je doen om gezond te blijven, waarom de oudste mensen in Italië wonen, kom in gesprek met voedingsexperts, etc. Dit kun je allemaal verwachten op Little Italy 2019

Zo bestel je kaartjes
Ben er snel bij, want het aantal plaatsen voor dit Smaakcollege in het Machinegebouw is beperkt.
Reserveer je combiticket(s): toegang Little Italy event + lezing Onno Kleyn
Let op: je hebt altijd een toegangsticket nodig om een Smaakcollege te kunnen volgen

Alle tijden op een rij
In dit overzicht vind je heel eenvoudig op welke tijden Onno Kleyn het Smaakcollege (blauwe vakken) geeft.

De Smaak van Italië in samenwerking met de Italiaanse Kamer van Koophandel in het kader van Italian Sounding.

LEES OOK:

Foto Onno Kleyn: Cora Hendriks