Terug naar overzicht

TV-tip: De Napolitaanse romans van Elena Ferrante nu te zien

Het grootste Italiaanse literaire succes van de afgelopen jaren is ongetwijfeld het vierluik De Napolitaanse romans over de Napolitaanse vriendinnen Lila en Lenù, geschreven door de mysterieuze schrijfster Elena Ferrante. De romans zijn verfilmd en nu te zien op tv.

Na al die jaren is de identiteit van Elena Ferrante nog steeds niet volledig onthuld. Veel mensen beweren dat Ferrante eigenlijk een man is, namelijk: de beroemde schrijver Domenico Starnone. Ferrante gaf eerder al toestemming om de boeken te verfilmen, het was alleen nog zoeken naar de juiste kandidaat. In de regisseur Saverio Costanzo, die ook de Italiaanse roman De eenzaamheid van de priemgetallen verfilmde, was die gevonden.

Lovende reacties
Het resultaat mag er zijn, zo bleek uit de vele lovende reacties die opstegen uit Venetië toen daar tijdens het Filmfestival de eerste twee afleveringen van De geniale vriendin vertoond werden. ‘Alles klopt, de armoedige appartementencomplexen, de binnenplaatsen, de kerk, de school, de tunnel waardoor de twee vriendinnetjes voor het eerst naar de grote wereld ontsnappen om de zee te zien’, schreef De Groene Amsterdammer.

Nu te zien op HBO
De serie is nu te zien op betaalzender HBO. Elke zondag en maandag worden er nieuwe afleveringen toegevoegd. In totaal verschijnen er 32 verschillende afleveringen; acht afleveringen per boek.

Vanaf eerste Kerstdag op Canvas
Heb je geen HBO? Ook dan hebben we goed nieuws! De Vlaamse tv-zender Canvas zendt de acht afleveringen van het eerste boek De geniale vriendin uit in de kerstvakantie. Vanaf dinsdag 25 december, telkens op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag om 22.00 uur.

Bekijk de trailer:

Lekker lezen in de kerstvakantie: 

LEES OOK: