Terug naar overzicht

Deze deelnemers van Het Italiaanse Dorp zijn aanwezig op Little Italy

Het Italiaanse dorp: Ollolai komt naar Little Italy! Ontmoet mensen uit het Sardijnse dorp op ons Italië-event op 1, 2 en 3 februari 2019.

Over Ollolai
Ollolai kennen we vooral van het populaire tv-programma Het Italiaanse Dorp, waarin vijf gezinnen worden gevolgd die hier een op te knappen huis kopen voor 1 euro. Dit project is een initiatief van de burgemeester om het gebied nieuw leven in te blazen. En dat is gelukt. Inmiddels is Ollolai het bekendste dorpje van Sardinië.

De smalle straatjes, granieten huizen en het prachtige plein met de kerk van San Michele Arcangelo zitten nog vol tradities. Zo vinden er bijvoorbeeld nog altijd religieuze festivals plaats. Een van de belangrijkste is het festival van San Bartolomeo dat in augustus drie dagen lang wordt gevierd. Ook is Ollolai rijk aan culinaire tradities, met producten als de zoete lekkernij Su Pistiddu, brood, kaas, wijn en de beroemde aardappelen.

Sandra en Marcello

Ontmoet deze deelnemers van ‘Het Italiaanse Dorp’
Ontmoet Sandra en Marcello, deelnemers aan Het Italiaanse Dorp. Zij komen op Little Italy met hun zelfgemaakte Limoncello met een twist. Die twist zit in de eigen smaak die Sandra en Marcello aan de likeur geven. Zo voegen ze bijvoorbeeld mirto (een Sardijns kruid) of chocolade en een snufje kaneel toe. Je kunt het zelf proeven op ons event.

Kom naar Little Italy
Kom naar Little Italy Taste & Travel op 1, 2 en 3 februari 2019 in De Westergasfabriek in Amsterdam!
Meer informatie over deelnemers en activiteiten vind je op deze site. Meteen kaartjes bestellen doe je op littleitaly-event.nl/tickets

Wil je zelf naar Sardinië? Wij hebben een heerlijke 8-daagse fly-drive op dit mooie eiland samengesteld.