Terug naar overzicht

TV-tip: Danny duikt in de ‘maffiawijk’ van Napels

Vanaf woensdag 26 september is de nieuwe, zesdelige documentairereeks Danny in de buitenwijken te zien op NPO3. In de serie bezoekt NTR-presentator Danny Ghosen bewoners van beruchte buitenwijken van grote Europese steden, zoals ‘maffiawijk’ Scampia in Napels.

Scampia is een voorstad van Napels, bekend van de Italiaanse misdaadserie Gomorra. Danny gaat langs bij de flats die het decor vormen voor de serie. Hij vraagt zich af hoe de bewoners zich ontworstelen aan de ijzeren greep van de Napolitaanse maffia. Hij praat met drugsverslaafden, criminelen en komt op een plek waar de bloedspetters op de muur lijken te zitten.

Niet alleen maar narigheid
Hoewel het misschien zo lijkt, bestaan de afleveringen niet alleen maar uit narigheid. In de serie zien we jonge mensen die ondanks de zware omstandigheden toch wat proberen te maken van hun leven. Zo ontmoet Danny de judocoach Maestro Maddaloni en eet een bord pasta met misschien wel de meest talentvolle jonge vrouw in de buurt.

Danny Ghosen in Athene

Andere Europese steden
Niet alleen in Napels, maar ook in de vijf andere steden bezoekt Ghosen achterafbuurten. Zo gaat de presentator naar Dublin, naar een van de grootste drugsmarkten van Europa in Marseille, Boekarest, Birmingham en de Atheense wijk Menidi waar de financiële crisis en de vluchtelingencrisis diepe sporen hebben nagelaten.

Benieuwd naar de aflevering over Napels? De zesdelige serie begint op woensdag 26 september met de aflevering over Napels. De overige steden komen in de weken daarna aanbod. Danny in de buitenwijken is te zien op woensdag om 21:05 op NPO3.

LEES OOK:

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en leukste vakantietips uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!