5x waarom een nazomer in Italië een uitstekend idee is
Terug naar overzicht

5x waarom een nazomer in Italië een uitstekend idee is

Italië is het hele jaar door een heerlijke vakantiebestemming, maar een bezoek aan dit prachtige land is in het najaar pas echt genieten.

Dankzij de aangename temperaturen houd je het zomergevoel langer vast en ook in deze periode van het jaar is er genoeg te doen. Wij zetten een aantal voordelen van een vakantie naar Italië in het najaar op een rij.

1. Aangename temperatuur

Activiteiten die je in de zomer vermijd, zijn in september en oktober juist ideaal om te ondernemen. Zo zijn lange wandelingen beter vol te houden vanwege een aangenamere temperatuur. Ken je deze 3 mooie wandelroutes in de Italiaanse Dolomieten al?

2. Minder toeristisch

Op veel plaatsen, met name ook in grote steden als Rome en Florence, is buiten het hoogseizoen minder druk. Dan bekijk je op de bekende monumenten op een relaxtere manier (kortere wachtrijen!) en is het leuker om te struinen langs winkels met Italiaanse mode.

3. Veel food festivals

Bovendien is de natuur in dit seizoen op haar mooist en is dit de oogsttijd van olijven, druiven en (witte) truffels. Zo kun je truffels gaan zoeken in Toscane.

In oktober en november worden er overigens diverse food festivals georganiseerd in heel Italië.

Witte truffel
Zo vindt ’s werelds grootste en bekendste festival plaats rondom truffels uit de heuvels van Piemonte. Het is het go-to-evenement voor truffelliefhebbers. Er zijn evaluaties over de nieuwe oogst, parades, wijnproeverijen, truffelshows, wandelingen in het bos om te zoeken naar de befaamde tartufo bianco di Alba. Dit gebeurt in het gezelschap van getrainde honden. International AlbaWhite Truffle Fair, elk weekend van 9 oktober tot 5 december 2021, fieradeltartufo.org

Chocolade
In het historische centrum van Perugia vindt van 15 tot en met 24 oktober het grootste chocoladefestival van Italië plaats. eurochocolate.com

4. Nog even lekker naar het strand

Terwijl het in Nederland en België na de zomervakantie al herfstachtig wordt, geniet je in het zuiden van Italië tot diep in oktober van een dagje strand. Niet alleen schijnt de zon overdag, ook het zeewater is nog lekker warm. Zo is het aan de Amalfikust (zoals aan de kust der Goden), in Puglia en op Sardinië, Sicilië of een ander Italiaans eiland vaak nog goed toeven. Pak je meteen nog wat vitamine D mee.

5. Goedkoper

Nog een voordeel: buiten het hoogseizoen betaal je vaak minder voor een vliegticket en een hotelkamer.

Bestel het nieuwe magazine inclusief gratis B&B-gids

Bestel jouw exemplaar mét de gratis B&B-gids in onze webshop via de button hieronder en krijg ‘m makkelijk thuisbezorgd!

Bestel mijn exemplaar

BEKIJK OOK: