Loading

5x waarom een nazomer in Italië een uitstekend idee is

Italië is het hele jaar door een heerlijke vakantiebestemming, maar een bezoek aan dit prachtige land is in het najaar pas echt genieten.

Dankzij de aangename temperaturen houd je het zomergevoel langer vast en ook in deze periode van het jaar is er genoeg te doen. Wij zetten een aantal voordelen van een vakantie naar Italië in het najaar op een rij.

1. Aangename temperatuur
Activiteiten die je in de zomer vermijd, zijn in september en oktober juist ideaal om te ondernemen. Zo zijn lange wandelingen beter vol te houden vanwege een aangenamere temperatuur. Ken je deze 3 mooie wandelroutes in de Italiaanse Dolomieten al?

2. Minder toeristisch
Op veel plaatsen, met name ook in grote steden als Rome en Florence, is buiten het hoogseizoen minder druk. Dan bekijk je op de bekende monumenten op een relaxtere manier (kortere wachtrijen!) en is het leuker om te struinen langs winkels met Italiaanse mode.

3. Veel food festivals
Bovendien is de natuur in dit seizoen op haar mooist en is dit de oogsttijd van olijven, druiven en (witte) truffels. Zo kun je truffels gaan zoeken in Toscane.

In oktober en november worden er overigens veel food festivals georganiseerd in heel Italië. Bekijk deze 9 leuke food festivals in de herfst.

4. Nog even lekker naar het strand
Terwijl het in Nederland en België na de zomervakantie al herfstachtig wordt, geniet je in het zuiden van Italië tot diep in oktober van een dagje strand. Niet alleen schijnt de zon overdag, ook het zeewater is nog lekker warm. Zo is het aan de Amalfikust (zoals aan de kust der Goden), in Puglia en op Sardinië, Sicilië of een ander Italiaans eiland vaak nog goed toeven. Pak je meteen nog wat vitamine D mee.

LEES OOK: Regen? Dit Italiaanse eiland betaalt je vakantie terug

5. Goedkoper
Nog een voordeel: buiten het hoogseizoen betaal je vaak minder voor een vliegticket en een hotelkamer.

Verleng je zomer


We helpen je graag op weg. Bekijk onze reisaanbiedingen voor dit najaar:Bekijk het volledige overzicht met reisaanbiedingen.

LEES OOK:

Beeld: Khachik Simonian