Terug naar overzicht

Noodweer treft Italië opnieuw, honderden mensen geëvacueerd

Al een paar weken wordt Italië geteisterd door noodweer. Diverse Italiaanse regio’s worden hard getroffen. Honderden mensen zijn geëvacueerd.

Al bijna twee weken kampen grote delen van Italië met zware regenval. Ook in Zuid-Frankrijk zijn er zware overstromingen. Daar zijn eveneens vele inwoners geëvacueerd en heeft het slechte weer aan zeker twee mensen het leven gekost.

Piemonte
In de regio Piemonte, ten zuiden van Turijn, zijn 200 mensen geëvacueerd. De rivier Po is daar uit zijn oevers getreden en er zijn overstromingen.

Gisteren is op de snelweg A6, tussen Turijn en Savona, een viaduct ingestort. Vermoedelijk door een aardverschuiving die was veroorzaakt door overvloedige regenval. Het instorten van de brug doet denken aan de brugramp van vorig jaar in het nabijgelegen Genua.

Val d’Aosta
In de Aosta-vallei zijn duizend mensen afgesloten van de buitenwereld doordat de toegangswegen zijn versperd door lawines.

Ligurië
In Ligurië zijn door de hevige regenval aardverschuivingen geweest.

Lazio
In Rome zijn er zware overstromingen. De brandweer en civiele bescherming zijn uitgerukt om te helpen.

Toscane
Florence en Pisa houden er rekening mee dat de rivier Arno buiten zijn oevers zal treden. Door de hevige regen is het waterpeil sterk gestegen.

Puglia
In het zuiden van Italië werden auto’s door het water weggevoerd en moesten automobilisten uit hun gestrande voertuigen worden gered. In Lecce liet het stadsbestuur parken en kerkhoven sluiten uit vrees dat omvallende bomen bezoekers zouden verpletteren.

Basilicata
In de grottenstad Matera kwam het water vanuit de heuvels naar beneden.

Veneto
Tot slot is in Venetië, dat al twee weken onder water staat, het waterpeil weer gestegen. Vele kunstschatten, waaronder de San Marco-basiliek en antieke stadspaleizen, hebben schade opgelopen door het water.

We leven mee met alle getroffen gebieden.

Bron: NOS, de Volkskrant, VRT