Tagliatelle met walnotensaus en geitenkaas
Terug naar overzicht

Tagliatelle met walnotensaus en geitenkaas

Heb je een keer zin in een bijzondere pasta? Probeer dan eens deze tagliatelle met walnotensaus.

Het is een van de favoriete pastagerechten van de zussen Janine en Annemieke Jansen van het kookboek Hartstikke Mediterraan. Simpel en voedzaam. ‘Ooit mochten we in Spanje voor veertig mensen koken, en toen hebben we daadwerkelijk al die walnoten ontvliesd! Gelukkig is deze saus ook zalig mét vlies. Hij staat dan in no-time op tafel.’

LEES OOK:

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en leukste vakantietips uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!

Details

Ingredients

  • 250 g tagliatelle
  • 100 g walnoten
  • 2 knoflooktenen
  • scheut olie
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 30 g geitenkaas

Preparation

  • 1Zet alvast water op voor de tagliatelle. Bak terwijl de tagliatelle kookt de walnoten even aan in een beetje olie.
  • 2Doe de (afgekoelde) walnoten met de voorgesnipperde knofllook, een scheut olie, de Parmezaanse en de geitenkaas in een mengbeker en maak met de staafmixer een saus.
  • 3Let goed op dat de tagliatelle mooi al dente wordt, niet te gaar!