Terug naar overzicht
polenta met radijs

Polenta met radijs en knoflook

De Amerikaanse Jeanine Donofrio heeft een deel van haar afkomst in Italië liggen. Een reis met haar vriend naar haar roots leverde haar niet alleen een huwelijksaanzoek op, maar ook een nieuwe liefde: die voor het Italiaanse eten. Simpel eten, met liefde voor mooie ingrediënten. Samen met haar echtgenoot begon ze het blog Love & Lemons, waarop ze variaties met verse seizoensgebonden groenten deelt. En met succes, want intussen ligt Het Love & Lemons Kookboek in de schappen. De Smaak geeft je een voorproefje van het alom geprezen boek, met deze polenta met radijs en knoflook.

Benieuwd naar de overige recepten uit het kookboek? Je bestelt Het Love & Lemons kookboek hier.

Details

  • Servings: 4

Ingredients

  • 750 ml water
  • 160 g polenta
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 el olijfolie of boter
  • zeezout en versgemalen peper
  • 4 el pecorino, geraspt
  • 1 tl olijfolie
  • 12 radijsjes, doormidden
  • 150 g gekookte kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 3 stengels knoflookloof, in stukjes van 2,5 cm
  • 150 g bimi
  • radijscress
  • zeezout

Preparation

  • 1Breng het water in heen middelgrote steelpan op matig tot hoog vuur aan de kook. Voeg een paar flinke snuffen zout toe. Klop de polenta geleidelijk door het water en laat het weer aan de kook komen. Draai het vuur laag en kook de polenta 20-30 minuten regelmatig roerend tot ze zacht is.
  • 2Draai het vuur uit en roer de knoflook, olijfolie of boter, zout en peper en pecorino door. Proef en voeg zout en peper naar smaak toe. Dek de polenta af en houd haar warm.
  • 3Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op matig vuur. Voeg de radijsjes, kikkererwten en een snufje zout toe en bak alles 5 minuten. Roer het knoflookloof en de bimi erbij en bak alles circa 5 minuten tot de groenten zacht zijn maar nog wel bite hebben. Voeg zout en peper naar smaak toe. Lepel de polenta in kommen en leg de groenten en radijscress erop