Terug naar overzicht

Neem een virtueel kijkje in deze recent opgegraven villa’s in Pompeii

In veel Italiaanse musea kun je virtueel een kijkje nemen. Zo ook in het archeologische stadje Pompeii, waarin je wordt meegenomen naar twee recent opgegraven villa’s.

In het kader van het Great Pompeii Project wordt er de laatste jaren actief gezocht naar nog meer moois dat onder de as bedolven ligt. Met succes. Zo is vorig jaar deze 2.000 jaar oude snackbar ontdekt.

Twee villa’s
In de video hieronder kun je een kijkje nemen in Pompeii en met name in de twee domus (villa’s) die recentelijk zijn opgegraven. Het gaat om het ‘Huis met de Tuin’ (waar archeologen de wortels van planten ontdekten die er zo’n tweeduizend jaar geleden groeiden) en het ‘Huis van Orion’ waar twee mozaïeken van Orion werden gevonden.

Bekijk de video
Massimo Osanna, de directeur van Pompeii, geeft toelichting bij de online tour die Engels is ondertiteld.

Over Pompeii
Pompeii ligt iets ten zuiden van Napels. In 79 na Christus werd de stad verwoest door een uitbarsting van de vulkaan Vesuvius. De hele stad werd bedolven onder een dikke laag as, modder en lava. In de negentiende eeuw is de stad opgegraven. Doordat de stad beschermd werd door deze laag as is het een van de best bewaarde overblijfselen uit de Romeinse tijd. De stad is te vinden op de Unesco Werelderfgoedlijst.

LEES OOK:

Bron: Knack.be