Terug naar overzicht

Zo maak je amaretti koekjes

Voor de zoetekauwen zijn deze zelfgebakken Amaretti koekjes een feest.

Amaretti koekjes smaken lekker bij de koffie.

Tip! De koekjes zijn helemaal onweerstaanbaar als je 100 gram pure chocola smelt. Schep een lepeltje van de gesmolten chocola op de platte kant van een koekje en druk er een koekje op om er een soort kleine sandwiches van te maken.

Benodigdheden: een spuitzak met standaard spuitmondje van 1 cm en een spuit met een tussenruimte van 2,5 cm. En een mixer.

Dit recept komt uit:

LEES OOK:

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en leukste vakantietips uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!

Details

  • Servings: 60

Ingredients

  • 150 g gehakte amandelen
  • 110 g suiker
  • 4 eiwitten
  • 240 g poedersuiker, gezeefd, plus extra om te bestuiven
  • ½ tl vanille-extract

Preparation

  • 1Verwarm de oven tot 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Maal de amandelen 1 minuut in een blender, doe er de suiker bij, laat de machine nog 2 minuten draaien tot je een fijn mengsel hebt en schep het in een kom.
  • 2Klop de eieren tot er stijve punten op blijven staan, voeg geleidelijk aan de poedersuiker toe en blijf kloppen tot het mengsel stijf en glanzend is.
  • 3Spatel er eerst het vanille-extract, en vervolgens met kleine schepjes tegelijk de gemalen amandelen door. Doe het mengsel in een spuitzak met een standaard spuitmondje van 1 cm, en spuit met een tussenruimte van 2,5 cm ongeveer 2,5 cm hoge hoopjes op de plaat.
  • 4Strooi er poedersuiker op en laat 10–15 minuten staan. Bak de koekjes ongeveer 15 minuten, of tot ze gerezen en lichtbruin zijn. Haal ze uit de oven, laat ze volledig afkoelen en trek ze van het papier. Bewaar ze in een luchtdichte koektrommel.