Terug naar overzicht

Inzamelingsactie ‘Red Venetië’ van start in Nederland

De Ambassade van Italië in Nederland, de Nederlandse vereniging Poorters van Venetië en de Stichting Nederlands Venetië Comité hebben de campagne ‘Red Venetië’ gelanceerd.

De campagne is bedoeld om geld in te zamelen voor het herstel van de schade die de recente overstromingen hebben toegebracht aan het artistiek en cultureel erfgoed van Venetië.

Benefietavonden deze maand
Twee benefietavonden vormen de hoogtepunten van de campagne:
vrijdag 17 januari 2020 organiseren de Poorters van Venetië van 17.00-20.00 uur een buffet-diner bij het Italiaans Cultureel Instituut in Amsterdam, gevolgd door een seminar over de huidige situatie in Venetië, over mogelijke oplossingen voor de watersnood en over de door de Poorters georganiseerde artistieke projecten, met deelname van Italiaanse en Nederlandse sprekers van naam en een introductie door de Ambassadeur van Italië.

Op vrijdag 31 januari 2020 om 19.00 uur presenteren Inês d’Avena en klavecimbelspeler Claudio Ribeiro in de Keizersgrachtkerk in Amsterdam hun nieuwste album Anonimo Venexian, met opnames van nog nergens ter wereld uitgebrachte barokmuziek die door hen onlangs is ontdekt in Venetiaanse archieven, waaronder een aan Antonio Vivaldi toegeschreven onbekende sonate.

Zo meld je je aan
Aanmelden voor één of beide benefietavonden kan op redvenetie.nl.

Geld doneren
Donaties kunnen ook gedaan worden via de app doneeractie.nl/red-venetie

De opbrengst van de actie wordt beheerd door de Poorters van Venetië, een culturele ANBI, en zal worden besteed aan restauratiewerkzaamheden die worden uitgevoerd door Italiaanse experts.