Vroeg in de ochtend op de boerenmarkt in Lucca begint de dag met de rijke aroma’s van vers fruit, noten en lokale kazen. Giulia’s favoriete salade met walnoten combineert die authentieke smaken: knapperige walnoten, pittige parmigiano en een zoete toets van honing. Een perfecte balans van texturen en smaken, recht van de markt op je bord.
De markten van Toscane zijn heerlijk: kraampjes vol verse producten, heerlijke geuren en gesprekken met gepassioneerde verkopers. We vroegen thuiskok Giulia Scarpaleggia – die er een boek over schreef – naar haar beste tips, én delen haar recept voor deze frisse salade met walnoten, parmigiano en honing.
Van de markt op je bord: salade met walnoten
Een eenvoudig, licht gerecht dat perfect past bij de Toscaanse zomer. Fris, voedzaam en vol karakter – een salade zoals alleen de markten van Toscane die kunnen inspireren.
Bestel hier de editie waarin je dit recept voor salade met walnoten en drie andere recepten vindt.
Wil je nog meer inspiratie? Het kookboek van Giulia, From the Markets of Tuscany, bestel je in onze shop.
Salade met walnoten
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 10 minutenminuten
Totale tijd: 20 minutenminuten
Servings: 4personen
Ingrediënten
300grgemengde saladezoals andijvie, paardenbloemblad of wilde rucola
85grwalnotengrof gehakt
55grParmezaanse kaasgrof geraspt
4elolijfolieextra vergine
1elappelazijn
fijn zeezout
honing
Instructies
Was de salade goed, laat uitlekken en doe in een grote kom.
Strooi de gehakte walnoten over de salade en besprenkel met olijfolie, appelazijn en een snufje zeezout.
Meng alles goed door elkaar zodat de dressing gelijkmatig verdeeld is. Laat de salade minstens 15 minuten staan, zodat de stevige bladeren iets zachter worden.
Voeg de Parmezaanse kaas toe en druppel er royaal honing overheen.