Fris, knapperig en vol smaak: de salade van venkel uit het boek For the Love of Lemons van Letitia Clark. Serveer als bijgerecht of als lichte lunch met crostini’s.
Letitia laat zien hoe venkel in een salade helemaal tot zijn recht komt. Met enkel citroen en een scheut goede olijfolie is dit een ideaal bijgerecht voor zonnige dagen of als frisse starter van een Italiaans diner.
Salade van venkel
Venkel is een frisse, knapperige groente met een licht anijsachtige smaak die goed combineert met citroen en olijfolie. In deze salade komt de unieke smaak volledig tot zijn recht en geeft het een verfrissende touch aan elke maaltijd.
In deze editie delen we een aantal van Letitia’s recepten uit haar boek.
Of bestel het kookboek For the Love of Lemons in onze shop!
Salade van venkel
Voorbereidingstijd: 5 minutenminuten
Bereidingstijd: 10 minutenminuten
Totale tijd: 15 minutenminuten
Servings: 4personen
Ingrediënten
4venkelknollengroot
2citroenen
zeezout
olijfolie extra vergine, van goede kwaliteit
Instructies
Snijd de boven- en onderkant van de venkelknollen en snijd de knollen in de lengte doormidden. Verwijder eventuele dikke, vezelige buitenste delen. Bewaar het venkelloof.
Schaaf of snijd de venkel in zeer dunne plakken en doe in een kom. Knijp er 1 citroen boven uit en voeg wat zout en een royale scheut olijfolie toe.
Schep om tot al het schaafsel met olie bedekt is en glanst. Snijd de andere citroen in kwarten, wip eventuele pitten die je tegenkomt eruit en snijd de kwarten in zeer dunne schijfjes.
Meng door de salade van venkel. Breng verder op smaak en voeg nog wat extra olie en het venkelloof toe.